דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות בקר ברוטב לימון וכרפס
קציצות בקר ברוטב לימון וכרפס
תבשיל קציצות טעים ומיוחד לפסח

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 261 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים יחד את כל המצרכים לקציצות ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
  • 2 יוצרים כ- 16 כדורים מתערובת הבשר, משטחים מעט ומטגנים ב- 2 כפות שמן לסגירה והזהבה קלה. מוציאים לנייר סופג ומשהים בינתיים בצד.
  • 3 מכינים את הרוטב: בסיר סוטאג` בינוני מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, מוסיפים את הסלרי והמלח הגס, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ- 8 דקות.
  • 4 מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומיץ הלימון ומרתיחים כ- 2 דקות.
  • 5 מוסיפים את קציצות הבשר לסיר, מבשלים עוד כ- 30-40 דקות על אש בינונית/נמוכה (מדי פעם במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על הקציצות בעזרת כף) ומגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)23389
חלבונים (גרם)21.82 8.35
פחמימות (גרם)114
מתוכן סוכרים (גרם)2.74 1.05
שומנים (גרם)11.22 4.29
מתוכם שומן רווי (גרם)2.76 1.06
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)83.97 32.13
נתרן (מ"ג)1,078412.5
סיבים תזונתיים (גרם)1.79 0.68
מים (גרם)211.1780.79
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)37.914.5
ויטמין B (מ"ג)6.712.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.08
ויטמין B3 (מ"ג)5.151.97
ויטמין B5 (מ"ג)0.770.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.8211.41
ויטמין B12 (מק"ג)2.390.91
ויטמין C (מ"ג)13.365.11
ויטמין D (מק"ג)0.150.06
ויטמין E (מ"ג)0.570.22
ויטמין K (מק"ג)76.0729.1
סידן (מ"ג)50.6819.39
ברזל (מ"ג)3.41.3
מגנזיום (מ"ג)35.4613.57
זרחן (מ"ג)21582.26
אבץ (מ"ג)5.211.99
אשלגן (מ"ג)558.36213.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 24.7% 48.1% 23.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.