דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 649 גרם למנה\יחידה (כל מנה שווה ל- 3 קציצות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בקר והודו על מצע חומוס
  • 1 לערבב את הבקר וההודו עם הביצים והפנקו, ולהשהות.
  • 2 בסיר רחב שטוח, לרוקן את צנצנת ממרח הפטריות והבצל, להוסיף פלפל שחור גרוס לפי הטעם, למלא בה 8 כוסות מים ולחמם על אש נמוכה.
  • 3 מהבשר בהשהיה לעגל קציצות כ"א שמנמנה (גובה ס"מ וחצי) ושטוחה בקוטר של 4-5 ס"מ, להניח בזהירות בתערובת החמה, לרתיחה עדינה.
  • 4 לחמם תנור לחום בינוני-גבוה, להניח בתבנית גדולה שטוחה נייר אפיה ועליו לסדר את הקציצות שנשלקו בעדינות, למשך 15-18 דקות.
  • 5 לצמצם הרוטב ולשפוך יפה מעל הקציצות, הרוטב מתעבה מעל.
  • 6 בינתיים, למים רתוחים להוסיף את החומוס (עדיף קפוא) ולבשל עפ"י ההוראות. בגמר בישול להשאיר מעט מים, להוסיף מיץ לימון, מלח וקמצוץ (לא יותר) כמון. לסיום 3 כפות טחינה אתיופית.
  • 7 לערבב ולמעוך קצת את העיסה בממחה של הפירה.
  • 8 לסדר מצע חומוס פושר, לזלף עליו טיפת שמן זית ועליו לערום 2-3 קציצות, לזלף רוטב פלפלים ולקשט בפטרוזיליה ועירית.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 26.7% 54.3% 17.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב