מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 276 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
שכבות תפוחי אדמה ובשר
- 1 לגרד בפומפיה או במגימיקס את התפו"א עם הבצל, לערבב עם ביצה, שן שום כתוש, מלח ופלפל.
- 2 לחמם מחבת עם 3 כפות שמן זית ולרפד את המחבת בתפו"א לשכבה אחידה. לטגן על אש בינונית גבוהה במשך 2-3 דקות, להוריד את האש ולכסות במכסה את המחבת למשך 6-7 דקות.
- 3 להכנת תערובת הבשר - להרטיב ולסחוט את 2 פרוסות הלחם, להוסיף ביצה, בצל קצוץ דק ושן שום כתוש, לערבב הכל היטב.
- 4 לאחר כ- 6-7 דקות של טיגון תפוחי האדמה, יש להרים את המכסה ולשטח על שכבת התפו"א את הבשר בשכבה אחידה.
- 5 לטגן למשך כ- 10-15 דקות על אש נמוכה כשהסיר מכוסה.
- 6 להרים את המכסה ולוודא שהתפו"א רכים והבשר מוכן. ניתן לכבות את האש ולתת לתבשיל להתקרר למשך 10-15 דקות.
- 7 שלב חשוב מאוד - את הנוזלים המיותרים לשפוך בעדינות, לוודא שהתבשיל לא נדבק לדפנות ע"י הפרדת הדפנות של התבשיל מהמחבת בעזרת מרית.
- 8 להגיש בצלחת הגשה ובתיאבון
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בבשר עוף או בשר הודו.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להתשתמש בחלקי בקר רזים דלי שומן כמו פילה, פילה מדומה וכתף, ואותם לטחון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5% |
27.7% |
38.4% |
28.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב