דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 84 גרם למנה\יחידה (13 קינמונים קטנים + 5 מנות לעוגה הגדולה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת קינמונים
עוגה קינמון מרשימה ביותר
  • 1 לערבב את הקמח והשמרים יחד, להוסיף את הביצים, החמאה, הסוכר והחלב. ללוש היטב כמה דקות, להוסיף את המלח וללוש עוד כדקה-שתיים.
  • 2 לשמן מעט את הבצק מלמעלה, לכסות ולהתפיח כשעה וחצי.
  • 3 להוריד את הבצק של שיש מקומח קלות. להוריד את נפחו, לחלק ל- 2 כדורים ולרדד כדור אחד למלבן דק (לבדוק שהבצק לא דבוק לשיש, עם הכדור השני הכנתי קינמונים קטנים).
  • 4 למרוח על כל מלבן חמאה מומסת, לפזר סוכר חום ומעל קינמון. ניתן לזלף גם מעט סירופ מייפל מעל.
  • 5 לחתוך לרצועות של סנטימטר לאורך, לגלגל רצועה אחת לצורת שבלול, מניחים את השבלול לקצה של רצועה נוספת וממשיכים לגלגל ביחד (כך לגלגל בערך 8 רצועות. כשכבר הבצק לא ניתן לגילגול יש להניח על נייר אפייה בתבנית ואת הרצועות שנותרו מלפפים סביב מהתפר והלאה עד שמסיימים את כל הרצועות.
  • 6 להתפיח כ- 40 דקות. לאחר מכן, למרוח בביצה מהולה במעט מים וקורט נס קפה ולפזר סוכר חום מלמעלה בעדינות. בינתיים להרתיח את מצרכי סירופ הסוכר, לבשל עוד 2 דקות ולקרר.
  • 7 לאפות ב- 170 מעלות (אני אופה בטורבו) למשך כ- 30 דקות עד לקבלת צבע זהוב (צריך צבע זהוב מאוד כדי שהסוכר יתקרמל מלמעלה). איך שמוציאים מהתנור יש להבריש בסירופ סוכר פעמיים או לפדר באבקת סוכר.
  • 8 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 17% 9.4% 73.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב