דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
גונדי עוף וחומוס
המאכל הפרסי הכי פופולארי ואהוב
  • 1 מערבבים היטב יחד את כל המצרכים ומניחים במקרר למשך כשעה-שעתיים לספיגת הטעמים (חשוב לערבב היטב).
  • 2 מכינים מרק עוף רגיל עם לימונים פרסיים יבשים.
  • 3 כשהסיר רותח מגלגלים את העיסה לקציצות בגודל הרצוי, מכניסים לסיר ומבשלים כ- 40 דקות עד שמוכן.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מרק העוף והלימונים הפרסיים. הכנת מרק העוף: מטגנים בצל גדול ברבע כוס שמן, מוסיפים עוף (איזה חלק שאוהבים), מטגנים מעט, מוסיפים כפית וחצי כורכום, כפית מלח, כפית כמון, כפית פלפל שחור, 2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים וכמה עלים של כוסברה, לטגן כמה דקות הכל יחד (חשוב לטגן ולא לאדות). להוסיף 2 לימונים פרסיים וכליטר מים עד לכיסוי חלקי העוף. לבשל כחצי שעה, להוסיף ככוס וחצי גרגירי חומוס מוקפאים או מושרים במים (עדיף מושרים במים - יוצא יותר טעים). לאחר 40 דקות להוסיף את כדורי הגונדי ולהמשיך לבשל עוד כחצי שעה (הכדורים גדלים ולכן עדיף סיר גדול ועמוק מנירוסטה). להגיש עם אורז לבן, ירק וצנון או לשים בפיתה עם ירק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 21.2% 48.1% 25.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב