דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה (כ- 20 בורקסים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
בורקס בשר
בורקס בשר ביתי טעים ביותר
  • הכנת הבורקסים:
  • 1 לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את בשר הבקר הטחון והשום, ולערבב קלות מדי פעם.
  • 2 להוסיף את המלח, הפלפל השחור והכמון, ולערבב קלות עד להשחמה קלה.
  • 3 לאחר כ- 10 דקות לכבות את האש ולצנן את תערובת הבשר.
  • 4 לפרוס את בצק העלים ולרדד מעט.
  • 5 לחתוך את הבצק לריבועים בגודל של כ- 8 ס"מ לאורך ולרוחב (כ- 20 ריבועים).
  • 6 ליצור מתערובת הבשר כ- 20 כדורים.
  • 7 לשים כדור במרכזו של כל ריבוע בצק.
  • 8 לאחוז כל ריבוע בשתי קצוות נגדיים ולקפל ליצירת משולש או מלבן.
  • 9 להדק את המשולש/המלבן קלות.
  • 10 ניתן להעביר מספר פסים בקצוות הבורקס בעזרת מזלג (בצד הסוגר).
  • 11 למשוח כל בורקס במעט ביצה טרופה ולזרות מעט שומשום מעל.
  • 12 לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 25-30 דקות.
  • 13 הבורקס מוכן כאשר הינו שחום מלמעלה.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 לטגן בשמן את הבצל במחבת עד להשחמה.
  • 2 ליצור תערובת בקערה מהקמח, הפטריות והמים, ולערבב היטב כדי למנוע יצירת גושים.
  • 3 להוסיף לקערה את המלח, אבקת מרק העוף והפלפל השחור.
  • 4 להוסיף את התערובת לבצל המטוגן, ולערבב עד שהרוטב יגיע לרתיחה ויהיה סמיך (אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מעט מים).
  • 5 הרי לכם בורקס בשר ברוטב פטריות מושלם - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 30.8% 22.3% 45.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.46 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב