דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס בשר ביתי טעים ביותר

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה (כ- 20 בורקסים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת הבורקסים:
  • 1 לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את בשר הבקר הטחון והשום, ולערבב קלות מדי פעם.
  • 2 להוסיף את המלח, הפלפל השחור והכמון, ולערבב קלות עד להשחמה קלה.
  • 3 לאחר כ- 10 דקות לכבות את האש ולצנן את תערובת הבשר.
  • 4 לפרוס את בצק העלים ולרדד מעט.
  • 5 לחתוך את הבצק לריבועים בגודל של כ- 8 ס"מ לאורך ולרוחב (כ- 20 ריבועים).
  • 6 ליצור מתערובת הבשר כ- 20 כדורים.
  • 7 לשים כדור במרכזו של כל ריבוע בצק.
  • 8 לאחוז כל ריבוע בשתי קצוות נגדיים ולקפל ליצירת משולש או מלבן.
  • 9 להדק את המשולש/המלבן קלות.
  • 10 ניתן להעביר מספר פסים בקצוות הבורקס בעזרת מזלג (בצד הסוגר).
  • 11 למשוח כל בורקס במעט ביצה טרופה ולזרות מעט שומשום מעל.
  • 12 לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 25-30 דקות.
  • 13 הבורקס מוכן כאשר הינו שחום מלמעלה.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 לטגן בשמן את הבצל במחבת עד להשחמה.
  • 2 ליצור תערובת בקערה מהקמח, הפטריות והמים, ולערבב היטב כדי למנוע יצירת גושים.
  • 3 להוסיף לקערה את המלח, אבקת מרק העוף והפלפל השחור.
  • 4 להוסיף את התערובת לבצל המטוגן, ולערבב עד שהרוטב יגיע לרתיחה ויהיה סמיך (אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מעט מים).
  • 5 הרי לכם בורקס בשר ברוטב פטריות מושלם - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)261197
חלבונים (גרם)10.61 7.97
פחמימות (גרם)2216
מתוכן סוכרים (גרם)0.85 0.64
שומנים (גרם)14.67 11.03
מתוכם שומן רווי (גרם)6.44 4.84
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.180.13
כולסטרול (מ"ג)31.69 23.83
נתרן (מ"ג)403.07303.06
סיבים תזונתיים (גרם)0.69 0.52
מים (גרם)65.8949.54
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)5.474.11
ויטמין B (מ"ג)2.922.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.08
ויטמין B3 (מ"ג)2.151.62
ויטמין B5 (מ"ג)0.50.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.55.64
ויטמין B12 (מק"ג)0.810.61
ויטמין C (מ"ג)1.30.98
ויטמין D (מק"ג)0.140.1
ויטמין E (מ"ג)0.130.1
ויטמין K (מק"ג)0.660.49
סידן (מ"ג)36.0827.13
ברזל (מ"ג)1.090.82
מגנזיום (מ"ג)107.52
זרחן (מ"ג)78.3658.92
אבץ (מ"ג)1.81.35
אשלגן (מ"ג)167.91126.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.1
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.09

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 30.8% 22.3% 45.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?