הכנת הבורקסים:
1. לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את בשר הבקר הטחון והשום, ולערבב קלות מדי פעם.
2. להוסיף את המלח, הפלפל השחור והכמון, ולערבב קלות עד להשחמה קלה.
3. לאחר כ- 10 דקות לכבות את האש ולצנן את תערובת הבשר.
4. לפרוס את בצק העלים ולרדד מעט.
5. לחתוך את הבצק לריבועים בגודל של כ- 8 ס"מ לאורך ולרוחב (כ- 20 ריבועים).
6. ליצור מתערובת הבשר כ- 20 כדורים.
7. לשים כדור במרכזו של כל ריבוע בצק.
8. לאחוז כל ריבוע בשתי קצוות נגדיים ולקפל ליצירת משולש או מלבן.
9. להדק את המשולש/המלבן קלות.
10. ניתן להעביר מספר פסים בקצוות הבורקס בעזרת מזלג (בצד הסוגר).
11. למשוח כל בורקס במעט ביצה טרופה ולזרות מעט שומשום מעל.
12. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 25-30 דקות.
13. הבורקס מוכן כאשר הינו שחום מלמעלה.
הכנת הרוטב:
1. לטגן בשמן את הבצל במחבת עד להשחמה.
2. ליצור תערובת בקערה מהקמח, הפטריות והמים, ולערבב היטב כדי למנוע יצירת גושים.
3. להוסיף לקערה את המלח, אבקת מרק העוף והפלפל השחור.
4. להוסיף את התערובת לבצל המטוגן, ולערבב עד שהרוטב יגיע לרתיחה ויהיה סמיך (אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מעט מים).
5. הרי לכם בורקס בשר ברוטב פטריות מושלם - בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.