דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס פילו במילוי חזה עוף
בורקס פילו במילוי חזה עוף
בורקס פילו במילוי חזה עוף
בורקס עוף מעלי פילו

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים בשמן את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את חזה העוף ומטגנים עד שחזה העוף הופך ללבן.
  • 2 מוסיפים את רוטב הטריאקי, הפלפל השחור והסילאן, ומערבבים. במידה ויש נוזלים מבשלים עוד מספר דקות עד שהנוזלים נעלמים (לא חייב שיהיו נוזלים וזה בסדר).
  • 3 עובדים עם עלי הפילו כך: מסדרים עלה פילוי על גבי נייר אפייה ומשמנים משני הצדדים. לכל בורקס משתמשים ב- 2 עלים משומנים. בעזרת סכין פורסים את 2 העלים בזהירות לחצי, ממלאים בתחילת העלה 2 כפות מתערובת העוף, סוגרים משני הצדדים קיפול קטן ואז מתחילים לגלגל - וכך נוצר בורקס.
  • 4 לאחר שהכנו את הבורקס מורחים בביצה וזורים שומשום.
  • 5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות (לא טורבו) למשך כחצי שעה עד השחמה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדאי להוסיף רוטב צלי על הבורקסים בעת הגשת המנה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. לעבודה עם עלי פילו כדאי ורצוי לדעת: יש להקפיד על הוראות השימוש הרשומות על גב האריזה. את עלי הפילו מומלץ להוציא יום לפני מהמקפיא למקרר כ- 12 שעות ואח"כ לטמפרטורת החדר. במידה ושוכחים להוציא מהמקפיא יש להפשיר בטמפרטורת החדר כ- 6 שעות לפני השימוש. על מנת שהעלים לא יתייבשו יש להניח על העלים מגבת נקייה ולחה כאשר לא עובדים ברציפות עם העלים.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)272204
חלבונים (גרם)26.54 19.97
פחמימות (גרם)2418
מתוכן סוכרים (גרם)1.19 0.9
שומנים (גרם)6.56 4.93
מתוכם שומן רווי (גרם)1.34 1.01
כולסטרול (מ"ג)83.23 62.63
נתרן (מ"ג)139.76105.16
סיבים תזונתיים (גרם)0.46 0.35
מים (גרם)65.0648.95
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)11.778.85
ויטמין B (מ"ג)11.878.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.08
ויטמין B3 (מ"ג)10.397.82
ויטמין B5 (מ"ג)0.810.61
ויטמין B6 (מ"ג)0.490.37
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.186.91
ויטמין B12 (מק"ג)0.290.22
ויטמין C (מ"ג)1.310.99
ויטמין D (מק"ג)0.190.14
ויטמין E (מ"ג)0.350.26
ויטמין K (מק"ג)1.91.43
סידן (מ"ג)19.2414.48
ברזל (מ"ג)0.920.69
מגנזיום (מ"ג)24.6418.54
זרחן (מ"ג)188.06141.5
אבץ (מ"ג)0.850.64
אשלגן (מ"ג)244.88184.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.840.63
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.680.51
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.421.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.260.95

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 11.4% 46% 41.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.