בורקס עוף מעלי פילו
1. מטגנים בשמן את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את חזה העוף ומטגנים עד שחזה העוף הופך ללבן.
2. מוסיפים את רוטב הטריאקי, הפלפל השחור והסילאן, ומערבבים. במידה ויש נוזלים מבשלים עוד מספר דקות עד שהנוזלים נעלמים (לא חייב שיהיו נוזלים וזה בסדר).
3. עובדים עם עלי הפילו כך: מסדרים עלה פילוי על גבי נייר אפייה ומשמנים משני הצדדים. לכל בורקס משתמשים ב- 2 עלים משומנים. בעזרת סכין פורסים את 2 העלים בזהירות לחצי, ממלאים בתחילת העלה 2 כפות מתערובת העוף, סוגרים משני הצדדים קיפול קטן ואז מתחילים לגלגל - וכך נוצר בורקס.
4. לאחר שהכנו את הבורקס מורחים בביצה וזורים שומשום.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות (לא טורבו) למשך כחצי שעה עד השחמה.
6. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. לעבודה עם עלי פילו כדאי ורצוי לדעת: יש להקפיד על הוראות השימוש הרשומות על גב האריזה. את עלי הפילו מומלץ להוציא יום לפני מהמקפיא למקרר כ- 12 שעות ואח"כ לטמפרטורת החדר. במידה ושוכחים להוציא מהמקפיא יש להפשיר בטמפרטורת החדר כ- 6 שעות לפני השימוש. על מנת שהעלים לא יתייבשו יש להניח על העלים מגבת נקייה ולחה כאשר לא עובדים ברציפות עם העלים.