דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 255 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ניוקי בטטה ביתי ברוטב פטריות
ניוקי בטטה ביתי נדיר
  • הכנת הניוקי:
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 250 מעלות צלזיוס.
  • 2 לרפד תבנית של התנור בנייר אפייה ובמלח גס, ולהניח את הבטטות.
  • 3 לאפות במשך כ- 45 דקות עד לריכוך הבטטות.
  • 4 לקלף אותן בעודן חמות ולמעוך לפירה.
  • 5 להוסיף את החלמון, המלח ומעט מהקמח בכל פעם. להתחיל ללוש עד שמתקבל בצק רך ואפילו מעט דביק.
  • 6 לקמח היטב את משטח העבודה, לתלוש מבצק הניוקי שלנו ולגלגל על הקמח לנחשים. לחתוך לחתיכות ניוקי קטנות.
  • 7 להרתיח מים בסיר עם מעט מלח ולבשל את הניוקי (כל פעם קבוצה מגליל אחד ולא את כל הניוקי ביחד). הניוקי מוכן כשהניוקי צף ולאחר מכן יש לסנן. שימו לב: אל תזרקו את מי הבישול - אנחנו צריכים חלק מהם.
  • הכנת רוטב הפטריות:
  • 1 להמיס את החמאה ושמן הזית במחבת רחבה, להוסיף את הבצל, לטגן להזהבה קלה, להוסיף את השום, לערבב קלות ולהוסיף את הפטריות גם כן.
  • 2 לצקת את מי הבישול ששמרנו בצד ואת השמנת המתוקה, לצמצם מעט ולהוסיף את התיבול והעלים.
  • 3 להוסיף את הניוקי ולערבב כך שכל הניוקי יכוסה ברוטב. מתקבל ניוקי בטטה ברוטב פטריות פשוט מושלם!
  • 4 להגיש חם ובתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי המרווה. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. חשוב: מחית הבטטה שמתקבלת תהיה במרקם די רך ומעט דביק. אל תוסיפו את כל הקמח, בעת הכנת הגלילים לחיתוך המשטח יהיה מאובק בקמח ואז תוכלו לגלגל בעדינות ובהצלחה לקראת החיתוך. אז מה שנותר זה להכין ולהתענג.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 16.1% 9.8% 69.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב