דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 507 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מקלובה קלה להכנה
בינינו, אין על מקלובה
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 150 מעלות.
  • 2 לטגן בנפרד את ירכי העוף, הכרובית, החציל, תפוחי האדמה והבצל.
  • 3 לסנן את האורז המושרה, לערבב ביחד עם גרגירי החומוס (משקל הגרגירים הינו לאחר בישול), הכרובית, הבצל ושומן הכבש.
  • 4 בסיר סוטאז` רחב לסדר תחילה את תפוחי האדמה, לאחר מכן את העוף, העגבניות, החצילים ומחצית מכמות התבלינים. להוסיף מעל את תערובת האורז ומעל את יתרת התבלינים.
  • 5 לצקת את המים עד כיסוי כל המרכיבים + כ- 2 ס"מ מעליהם. להביא לרתיחה על אש גבוהה, לבשל עוד כ- 10 דקות, לטעום ולתקן טעמים. להעביר את הסיר לתנור שחומם מראש למשך כ- 3 שעות של אפייה. להוציא בזהירות עם כפפות ולהפוך על מגש רחב.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

במתכון כתוב בירכי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בירכי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 17.4% 29.4% 47.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב