דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מאפה רוגעלך
המאפה הכי טעים שכולם אוהבים
  • 1 לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את הסוכר והמים (אולי נצטרך בהמשך להוסיף עוד 1/4 כוס מים פושרים). לערבל כדקה, להוסיף את הביצים, לערבל כדקה נוספת, להוסיף את השמן והמלח, וללוש כ- 5 דקות נוספות. במידה והבצק יבש יש להוסיף מעט מים בהדרגה - הבצק צריך להיות חלק ודביק (לא דליל).
  • 2 לשמן מעט את הבצק, לגלגל לכדור בקערה, לכסות ולהתפיח כחצי שעה. להוריד את נפח הבצק, למשוח במעט שמן, להניח בשקית ולשים את הבצק למשך לילה שלם במקרר.
  • 3 לערבב היטב את כל מצרכי תערובת הקקאו עד שמתקבלת משחה נוחה (אם היא סמיכה להוסיף מעט שמן. אגב, במקום השמן ניתן להשתמש בחמאה מומסת. ניתן להשתמש גם בשוקולד רגיל ולפזר מעל קינמון).
  • 4 לקמח היטב את משטח העבודה ולחלק את הבצק ל- 3 כדורים. לרדד כל כדור לריבוע דק, למרוח על חצי ריבוע מתערובת הקקאו, את החצי השני של הבצק לקפל על תערובת הקקאו וכך מתקבל מלבן. להמתין כ- 10 דקות.
  • 5 לרדד את הבצק דק דק עד לשקיפות הבצק (לדאוג שלא יידבק לשייש). לחתוך למשולשים ארוכים בעזרת גלגלת, ולגלגל לרוגעלך.
  • 6 להניח את הרוגעלך על נייר אפייה במרווחים, להתפיח כ- 35 דקות (בינתיים לחמם את התנור לחום של 190 מעלות טורבו) ולהבריש בביצה טרופה מהולה במים.
  • 7 לאפות בתנור שחומם מראש (אני אופה בטורבו שני מגשים ובאמצע האפייה מחליפה ביניהם) למשך כ- 25 דקות או עד להזהבה. בינתיים, להרתיח את כל מצרכי סירופ הסוכר, לבשל כמה דקות ולקרר.
  • 8 כשהרוגעלך יוצאים מהתנור להבריש אותם בסירופ הסוכר הקר. מתקבל רוגעלך ביתי פשוט מושלם.
  • 9 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 20.7% 9.3% 68.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב