דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 158 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

  • הקציצות
  • כרישה - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (800 גרם)
    4 ראשים - רק הלבן
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
    לבישול הכרישה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לבישול הכרישה
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מגורדים דק
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה דק
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות דק
  • ביצה - 3 Large
  • פירורי לחם - 1/2 כוס - סה"כ (46 גרם)
    במידת הצורך להוסיף כף קמח
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות כרישה ופטרוזיליה
קציצות צמחוניות מושלמות
  • 1 לנקות ולשטוף היטב את הכרישה, לבשל אותה במים ומלח למשך כרבע שעה, לסנן, לקרר, לקצוץ דק ולהניח בקערה.
  • 2 להוסיף את תפוחי האדמה, לעסות כמה דקות ולסחוט חזק להוצאת הנוזלים.
  • 3 להוסיף את שאר המצרכים ולהכין קציצות בגודל הרצוי.
  • 4 לטגן את קציצות הכרישה בשמן חם משני הצדדים עד להשחמה.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 35% 12.7% 47.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.63 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב