דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 69 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

  • הקציצות
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    כתומות, מושרות כשעתיים לפחות
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מגורדים
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
    מגורדת
  • דלעת - 100 גרם
    מגורדת
  • מלח - קורט
    להמלחת הירקות הכתומים
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    מגורד
  • ביצה - 3 Large
  • פירורי לחם - 1/2 כוס - סה"כ (46 גרם)
  • קמח לבן - כף שטוחה (12 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות כתומות מטוגנות
קציצות שכדאי לנסות
  • 1 לבשל את העדשים הכתומות המושרות במים עד שהן מתרככות, לסנן היטב ולהניח בצד.
  • 2 לערבב את הירקות הכתומים עם מעט מלח, לעסות היטב, לסחוט חזק להוצאת הנוזלים, להוסיף את העדשים ושאר המצרכים ולתבל עוד לפי הטעם.
  • 3 להכין קציצות כתומות ולטגן כ- 2 דקות מכל צד או עד להשחמה.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם השריה ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.8% 24.2% 15.6% 47.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.48 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב