דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות כתומות מטוגנות
קציצות כתומות מטוגנות
קציצות שכדאי לנסות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 69 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

  • הקציצות
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    כתומות, מושרות כשעתיים לפחות
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מגורדים
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
    מגורדת
  • דלעת - 100 גרם
    מגורדת
  • מלח - קורט
    להמלחת הירקות הכתומים
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    מגורד
  • ביצים - 3 יחידותL
  • פירורי לחם - 1/2 כוס - סה"כ (46 גרם)
  • קמח לבן - כף שטוחה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את העדשים הכתומות המושרות במים עד שהן מתרככות, לסנן היטב ולהניח בצד.
  • 2 לערבב את הירקות הכתומים עם מעט מלח, לעסות היטב, לסחוט חזק להוצאת הנוזלים, להוסיף את העדשים ושאר המצרכים ולתבל עוד לפי הטעם.
  • 3 להכין קציצות כתומות ולטגן כ- 2 דקות מכל צד או עד להשחמה.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם השריה ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)130189
חלבונים (גרם)4.33 6.29
פחמימות (גרם)1319
מתוכן סוכרים (גרם)1.63 2.38
שומנים (גרם)6.73 9.79
מתוכם שומן רווי (גרם)0.77 1.12
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)37.94 55.19
נתרן (מ"ג)165240
סיבים תזונתיים (גרם)3.56 5.18
מים (גרם)42.962.39
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)251.02365.11
ויטמין B (מ"ג)1.42.04
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.15
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.520.76
ויטמין B5 (מ"ג)0.510.74
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)49.3171.73
ויטמין B12 (מק"ג)0.090.13
ויטמין C (מ"ג)3.685.35
ויטמין D (מק"ג)0.210.3
ויטמין E (מ"ג)0.460.67
ויטמין K (מק"ג)2.643.84
סידן (מ"ג)20.2529.46
ברזל (מ"ג)1.091.58
מגנזיום (מ"ג)18.0226.21
זרחן (מ"ג)72.3105.16
אבץ (מ"ג)0.630.92
אשלגן (מ"ג)200.31291.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.39
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.40.58
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.370.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.8% 24.2% 15.6% 47.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.