מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 403 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- כרעי עוף - 3 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (705 גרם)
- תפוחי אדמה - 3.5 יחידות בינוניות - סה"כ (592 גרם)
- קישואים - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (654 גרם)
- גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
- כוסברה - צרור (92 גרם)
- עגבנייה - יחידה גדולה (230 גרם)
- חוואג` למרק - כף גדושה
- מלח - כף שטוחה
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- מים - לפי הצורך
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מרק עוף תימני שכיף לאכול בחורף
- 1 למלא סיר גדול במים (2/3 מגובה הסיר) ולהביא לרתיחה.
- 2 לנקות את חלקי העוף (ניתן לעשות שימוש בכל חלקי עוף שרוצים, אני השתמשתי ב- 3 כרעי עוף מפורקים לשוק וירך).
- 3 לבשל את כרעי העוף במים למשך כ- 10 דקות על אש בינונית-גבוהה. במהלך הבישול ייווצר קצף עכור במים ויש לנקותו.
- 4 לקלף ולחתוך גס את תפוחי האדמה, הקישואים והגזר, להוסיף לסיר עם העוף, להוסיף את התבלינים ולבשל את המרק לכחצי שעה נוספת.
- 5 להוסיף את הכוסברה הקצוצה ורסק העגבניות, לבשל כ- 10 דקות נוספות, לטעום ולתקן תיבול בהתאם לצורך. מתקבל מרק עוף תימני ביתי מושלם - צלחת אחת מהמרק הזה וכבר תרגישו יותר טוב!
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: סיר גדול.
במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.1% |
9.6% |
47.2% |
37.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב