דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 403 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כרע עוף - 3 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (705 גרם)
    ראו מידע נוסף
  • תפוח אדמה - 3.5 יחידות בינוניות - סה"כ (592 גרם)
    3-4 יחידות
  • קישוא - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (654 גרם)
    לא חובה
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
  • כוסברה - צרור (92 גרם)
    קצוצה גס (צרור גדול)
  • עגבנייה - יחידה גדולה (230 גרם)
    מרוסקת לכדי רסק
  • חוואג` למרק - כף גדושה
  • מלח - כף שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק עוף תימני
מרק עוף תימני שכיף לאכול בחורף
  • 1 למלא סיר גדול במים (2/3 מגובה הסיר) ולהביא לרתיחה.
  • 2 לנקות את חלקי העוף (ניתן לעשות שימוש בכל חלקי עוף שרוצים, אני השתמשתי ב- 3 כרעי עוף מפורקים לשוק וירך).
  • 3 לבשל את כרעי העוף במים למשך כ- 10 דקות על אש בינונית-גבוהה. במהלך הבישול ייווצר קצף עכור במים ויש לנקותו.
  • 4 לקלף ולחתוך גס את תפוחי האדמה, הקישואים והגזר, להוסיף לסיר עם העוף, להוסיף את התבלינים ולבשל את המרק לכחצי שעה נוספת.
  • 5 להוסיף את הכוסברה הקצוצה ורסק העגבניות, לבשל כ- 10 דקות נוספות, לטעום ולתקן תיבול בהתאם לצורך. מתקבל מרק עוף תימני ביתי מושלם - צלחת אחת מהמרק הזה וכבר תרגישו יותר טוב!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר גדול.

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 9.6% 47.2% 37.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב