מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 204 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הפשטידה
- כרוב - 1/2 יחידה קטנה - סה"כ (593 גרם)
- גזר - 2 יחידות קטנות ללא קליפה - סה"כ (108 גרם)
- סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שום - 2 שיניים
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- כורכום - 1/4 כפית שטוחה
- ביצה - 3 Large
- קמח חיטה לבן - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
- לטיגון
- שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
פשטידת כרוב לארוחת הערב
- 1 להכניס את כל הירקות למעבד מזון, לטחון גס ולהעביר לקערה.
- 2 לפזר את התבלינים, לערבב, להוסיף את הביצים והקמח, לתבל עוד לפי הטעם ולהניח בצד ל- 10 דקות לספיגת הטעמים.
- 3 לחמם שמן במחבת בינונית (או קטנה אם רוצים פשטידה גבוהה), לצקת את הבלילה למחבת ולטגן כמה דקות מכל צד או עד להשחמה. מתקבלת פשטידת כרוב מטוגנת וטעימה לארוחת הערב.
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: מעבד מזון.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
8.5% |
35% |
18.4% |
38.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב