רעיון מקורי וטעים
1. טוחנים את הכרובית במעבד מזון עד לקבלת פירורים (סה"כ 4 כוסות פירורים).
2. שמים את פירורי הכרובית בבד חיתול וסוחטים היטב מנוזלים (חשוב). מחממים את התנור לחום של 190 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.
3. מערבבים את כל המצרכים (מלבד הביצים), מוסיפים את הביצים בהדרגה, רק עד לקבלת מרקם בצקי נוח.
4. מחלקים את התערובת ל- 6 חלקים, יוצרים חישוקים בעובי 2 ס"מ על גבי הנייר המשומן ומרססים שמן מעל החישוקים.
5. בוזקים מעל כל אחד את התוספות האהובות.ניתן לצפות בפרג, שומשום, שברי אגוזים, פירורי בצל מטוגן, גבינות ומלח גס.
6. אופים כחצי שעה עד שהבייגלס מזהיבים יפה ויבשים למגע. מעבירים כמה דקות לאחר גמר האפייה לרשת צינון. מתקבל בייגל כרובית פשוט מושלם!
7. בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את הבצל הגבישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה.