לביבות לחנוכה לילדים
1. מגרדים את תפוחי האדמה והבטטה במגרדת אל תוך קערה גדולה, ומסננים מהנוזלים שהצטברו.
2. מוסיפים אל הקערה את הביצים, הקמח, סירופ המייפל, הקינמון, המלח והפלפל השחור, ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה הנוחה ליצירת לביבות (מומלץ לערבב עם הידיים ולא עם כף).
3. מחממים את השמן במחבת, יוצרים לביבה מהתערובת ומניחים בשמן החם.
4. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים ומוצאים לנייר סופג.
5. מגישים עם מעט סוכר וקינמון מעל הלביבות. מתקבלות לביבות תפוחי אדמה ובטטה מטוגנות פשוט מושלמות לחנוכה!
6. בתיאבון
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. ייתכן שימוש רב יותר בשמן בעת הטיגון.