דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 165 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מעקודה מושלמת
מתכון למעקודה שאסור לפספס
  • 1 מוסיפים לקערה את פירה תפוחי האדמה, הביצים הטרופות, האפונה והגזר המבושלים (אם מוקפאים אז רק שוטפים ומסננים) והפטרוזיליה.
  • 2 מוסיפים גם את כל התבלינים ומערבבים היטב הכל יחד עד לקבלת מרקם בין נוזלי לסמיך - בדיוק באמצע, לא סמיך מדי ולא נוזלי מדי.
  • 3 מוסיפים לתערובת את אבקת האפייה ומערבבים שוב מעט.
  • 4 מרפדים סיר (ראו "ציוד נדרש") בנייר אפייה (כדי שהתחתית לא תידבק לסיר ויהיה ניתן להפוך את המעקודה בקלות), מוזגים את השמן ומחממים היטב על הגז. מעבירים את תערובת הפשטידה אל הסיר עם השמן הרותח (חשוב שהשמן יהיה רותח), ומבשלים במשך כ- 7-10 דקות על אש בינונית-גבוהה (יתרון קל לאש הגבוהה). בינתיים מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 5 מעבירים את הסיר אל התנור בחם ואופים במשך כ- 45 דקות עד לקבלת מראה זהוב ומפתה מלמעלה.
  • 6 לאחר שהמעקודה זהובה מוציאים אותה מהתנור ומעבירים מגבת רטובה על דפנות הסיר מבחוץ ומלמטה (חוזרים על הפעולה מס` פעמים, זה עוזר למעקודה להשתחרר מהסיר בקלות מבלי שתתפרק).
  • 7 מצמידים צלחת מתאימה או מגש מתאים אל הסיר, מחזיקים חזק והופכים את המעקודה (שימו לב: כל השמן יזלוג החוצה ולכן יש לנקוט בזהירות).
  • 8 לפני שפורסים נותנים למעקודה להתקרר מעט כדי שלא תתפרק.
  • 9 פורסים ונהנים מפשטידת מעקודה מרוקאית (או מחאמר מרוקאי) מושלמת!
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: המתכון מתאים לכמות של סיר ג`חנון/סיר רחב שמתאים לתנור/תבנית בקוטר 24 ס"מ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במקום אבקת מרק עוף ניתן להוסיף עוד מלח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 33.7% 16.5% 44.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב