דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון למעקודה שאסור לפספס

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 165 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מוסיפים לקערה את פירה תפוחי האדמה, הביצים הטרופות, האפונה והגזר המבושלים (אם מוקפאים אז רק שוטפים ומסננים) והפטרוזיליה.
  • 2 מוסיפים גם את כל התבלינים ומערבבים היטב הכל יחד עד לקבלת מרקם בין נוזלי לסמיך - בדיוק באמצע, לא סמיך מדי ולא נוזלי מדי. מוסיפים לתערובת את אבקת האפייה ומערבבים שוב מעט.
  • 3 מרפדים סיר (ראו "ציוד נדרש") בנייר אפייה (כדי שהתחתית לא תידבק לסיר ויהיה ניתן להפוך את המעקודה בקלות), מוזגים את השמן ומחממים היטב על הגז.
  • 4 מעבירים את תערובת הפשטידה אל הסיר עם השמן הרותח (חשוב שהשמן יהיה רותח), ומבשלים במשך כ- 7-10 דקות על אש בינונית-גבוהה (יתרון קל לאש הגבוהה). בינתיים מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות טורבו.
  • 5 מעבירים את הסיר אל התנור בחם ואופים במשך כ- 45 דקות עד לקבלת מראה זהוב ומפתה מלמעלה.
  • 6 לאחר שהמעקודה זהובה מוציאים אותה מהתנור ומעבירים מגבת רטובה על דפנות הסיר מבחוץ ומלמטה (חוזרים על הפעולה מס` פעמים, זה עוזר למעקודה להשתחרר מהסיר בקלות מבלי שתתפרק).
  • 7 מצמידים צלחת מתאימה או מגש מתאים אל הסיר, מחזיקים חזק והופכים את המעקודה (שימו לב: כל השמן יזלוג החוצה ולכן יש לנקוט בזהירות). לפני שפורסים נותנים למעקודה להתקרר מעט כדי שלא תתפרק. פורסים ונהנים מפשטידת מעקודה מרוקאית (או מחאמר מרוקאי) מושלמת!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: המתכון מתאים לכמות של סיר ג`חנון/סיר רחב שמתאים לתנור/תבנית בקוטר 24 ס"מ.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במקום אבקת מרק עוף ניתן להוסיף עוד מלח.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להצטרף: עמוד האינסטגרם של ניר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)246149
חלבונים (גרם)7.44 4.51
פחמימות (גרם)2012
מתוכן סוכרים (גרם)0.98 0.59
שומנים (גרם)15.16 9.21
מתוכם שומן רווי (גרם)2.17 1.32
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)151.78 92.15
נתרן (מ"ג)562.14341.31
סיבים תזונתיים (גרם)2.23 1.35
מים (גרם)106.5964.72
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)113.2968.79
ויטמין B (מ"ג)3.11.88
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.13
ויטמין B3 (מ"ג)1.310.8
ויטמין B5 (מ"ג)1.10.67
ויטמין B6 (מ"ג)0.310.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)44.2926.89
ויטמין B12 (מק"ג)0.360.22
ויטמין C (מ"ג)21.5713.1
ויטמין D (מק"ג)0.840.51
ויטמין E (מ"ג)0.540.33
ויטמין K (מק"ג)189.07114.8
סידן (מ"ג)47.1228.61
ברזל (מ"ג)1.91.15
מגנזיום (מ"ג)28.6117.37
זרחן (מ"ג)122.7174.5
אבץ (מ"ג)0.90.55
אשלגן (מ"ג)408.16247.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.840.51
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.680.41
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.540.93
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.430.87

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 33.7% 16.5% 44.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.6 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה