דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעקודה מרוקאית
מעקודה מרוקאית
מעקודה מרוקאית
פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 226 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה.
  • 2 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עד לריכוך. מצננים מעט, מקלפים, מעבירים לקערה ומועכים בעזרת מועך פירה.
  • 3 מוסיפים את שאר מצרכי הפשטידה ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  • 4 מחממים את השמן לטיגון המעקודה בסיר (רצוי סיר עם ציפוי שמונע הידבקות), מעבירים את התערובת לסיר, משטחים היטב ומיישרים מלמעלה. ממשיכים בטיגון על אש בינונית כ- 2-3 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 10 דקות נוספות (עם מכסה).
  • 5 מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 180-190 מעלות (ללא המכסה) לעוד כשעה נוספת לפחות של אפייה. מצננים מעט והופכים את הסיר על צלחת הגשה. מתקבלת מעקודה מרוקאית נפלאה וטעימה שכולם יאהבו (גם אלו הנמנעים לאכול שמיר).
  • 6 בתיאבון חיוך

נהוג להכין את הפשטידה הזו עם פטרוזיליה או כוסברה, אבל אני אישית אוהבת את הטעם של השמיר. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. הפשטידה מתאימה גם לפסח. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)284126
חלבונים (גרם)9.03 4
פחמימות (גרם)3214
מתוכן סוכרים (גרם)1.91 0.85
שומנים (גרם)13.43 5.95
מתוכם שומן רווי (גרם)2.13 0.95
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)180.69 80.05
נתרן (מ"ג)510.53226.18
סיבים תזונתיים (גרם)3.06 1.36
מים (גרם)166.9573.96
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)99.844.22
ויטמין B (מ"ג)4.682.07
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.12
ויטמין B3 (מ"ג)2.130.94
ויטמין B5 (מ"ג)1.540.68
ויטמין B6 (מ"ג)0.520.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)46.5320.61
ויטמין B12 (מק"ג)0.430.19
ויטמין C (מ"ג)17.037.55
ויטמין D (מק"ג)10.44
ויטמין E (מ"ג)0.540.24
ויטמין K (מק"ג)3.621.6
סידן (מ"ג)107.247.49
ברזל (מ"ג)1.990.88
מגנזיום (מ"ג)41.2718.28
זרחן (מ"ג)235.18104.19
אבץ (מ"ג)1.120.5
אשלגן (מ"ג)628.16278.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.010.45
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.820.36
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.840.81
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.710.76

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 23.2% 15.6% 55.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.