דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידה מרוקאית משודרגת

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 146 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך, מסננים, מצננים, מגרדים גס ומעבירים לקערה (אפשר גם למעוך).
  • 2 במחבת מטגנים עם בערך כף שמן את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הבשר טחון ומטגנים עד לשינוי צבע אפור (תוך כדי מועכים בעזרת מזלג את הבשר למניעת גושים). מתבלים, מצננים ומוסיפים לתפוחי האדמה.
  • 3 מוסיפים לקערה את יתרת החומרים - ביצים, אבקת אפייה, אפונה וגזר, שמיר ותבלינים, ומערבבים.
  • 4 מחממים שמן במחבת (2 כפות), מעבירים את הבלילה למחבת, משטחים, משאירים כך על אש גבוהה בערך כ- 3 דקות, מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת וממשיכים בטיגון כ- 15 עד 20 דקות נוספות עד שהתחתית שחומה.
  • 5 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת גדולה, מצמידים צלחת גדולה שהקוטר שלה יותר גדול מקוטר המחבת, הופכים את הפשטידה על הצלחת, מוסיפים אם צריך שמן למחבת ומחזירים בעדינות את הפשטידה למחבת.
  • 6 מגבירים על הלהבה לכ- 2 דקות, ומנמיכים את הלהבה לעוד כרבע שעה נוספת.
  • 7 מצננים מעט שהפשטידה תתייצב ומגישים חיוך

הערך התזונתי לא כולל את שימורי האפונה והגזר.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)175119
חלבונים (גרם)12.29 8.4
פחמימות (גרם)1812
מתוכן סוכרים (גרם)1.15 0.78
שומנים (גרם)6.02 4.12
מתוכם שומן רווי (גרם)1.69 1.15
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)102.8 70.26
נתרן (מ"ג)544.1371.87
סיבים תזונתיים (גרם)1.68 1.15
מים (גרם)107.2873.32
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)37.3425.52
ויטמין B (מ"ג)4.723.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.12
ויטמין B3 (מ"ג)3.082.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.950.65
ויטמין B6 (מ"ג)0.390.27
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.0415.06
ויטמין B12 (מק"ג)1.160.79
ויטמין C (מ"ג)7.224.93
ויטמין D (מק"ג)0.440.3
ויטמין E (מ"ג)0.350.24
ויטמין K (מק"ג)2.361.61
סידן (מ"ג)25.9317.72
ברזל (מ"ג)1.761.2
מגנזיום (מ"ג)28.3819.4
זרחן (מ"ג)148.11101.23
אבץ (מ"ג)2.551.74
אשלגן (מ"ג)440.51301.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.460.31
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.370.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.790.54
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.740.51

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 16% 32.7% 46.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
קובה סלק

קובה סלק

קציצות עוף עם אגוזים וצימוקים

קציצות עוף עם אגוזים וצימוקים

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

סלט ביצים טבעוני

סלט ביצים טבעוני

מיונז ביתי טבעוני

מיונז ביתי טבעוני

לחמניות חלב יפניות

לחמניות חלב יפניות

בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?

בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪