דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידה מרוקאית משודרגת

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך, מסננים, מצננים, מגרדים גס ומעבירים לקערה (אפשר גם למעוך).
  • 2 במחבת מטגנים בשמן את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד לשינוי צבעו לאפור (תוך כדי מפוררים עם מזלג את הבשר למניעת גושים). מתבלים, מצננים ומוסיפים לתפוחי האדמה בקערה. מוסיפים לקערה גם את יתרת המצרכים ומערבבים.
  • 3 מחממים את השמן במחבת, מעבירים את הבלילה למחבת, משטחים, משאירים כך על אש גבוהה למשך כ- 3 דקות, מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת וממשיכים בטיגון כ- 15-20 דקות נוספות עד שהתחתית שחומה.
  • 4 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת גדולה: מצמידים צלחת גדולה שהקוטר שלה יותר גדול מקוטר המחבת, הופכים את הפשטידה על הצלחת, מוסיפים אם צריך שמן למחבת ומחזירים בעדינות את הפשטידה למחבת. מגבירים על הלהבה לכ- 2 דקות, ומנמיכים את הלהבה לעוד כרבע שעה נוספת. מצננים מעט שהפשטידה תתייצב ומגישים מחמר פאי רועים מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)183110
חלבונים (גרם)13 7.79
פחמימות (גרם)1911
מתוכן סוכרים (גרם)1.16 0.69
שומנים (גרם)6.12 3.67
מתוכם שומן רווי (גרם)1.69 1.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)102.8 61.58
נתרן (מ"ג)628.55376.52
סיבים תזונתיים (גרם)2.46 1.48
מים (גרם)107.364.28
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)39.8823.89
ויטמין B (מ"ג)4.752.85
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.11
ויטמין B3 (מ"ג)3.11.86
ויטמין B5 (מ"ג)0.950.57
ויטמין B6 (מ"ג)0.40.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.1513.27
ויטמין B12 (מק"ג)1.160.69
ויטמין C (מ"ג)7.314.38
ויטמין D (מק"ג)0.440.26
ויטמין E (מ"ג)0.380.23
ויטמין K (מק"ג)2.541.52
סידן (מ"ג)27.3816.4
ברזל (מ"ג)1.861.11
מגנזיום (מ"ג)29.0317.39
זרחן (מ"ג)14989.26
אבץ (מ"ג)2.561.53
אשלגן (מ"ג)445.21266.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.470.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.380.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.810.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.760.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 15.2% 32.3% 46.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.