דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 146 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מחמר בסגנון פאי רועים
פשטידה מרוקאית משודרגת
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך, מסננים, מצננים, מגרדים גס ומעבירים לקערה (אפשר גם למעוך).
  • 2 במחבת מטגנים עם בערך כף שמן את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הבשר טחון ומטגנים עד לשינוי צבע אפור (תוך כדי מועכים בעזרת מזלג את הבשר למניעת גושים). מתבלים, מצננים ומוסיפים לתפוחי האדמה.
  • 3 מוסיפים לקערה את יתרת החומרים - ביצים, אבקת אפייה, אפונה וגזר, שמיר ותבלינים, ומערבבים.
  • 4 מחממים שמן במחבת (2 כפות), מעבירים את הבלילה למחבת, משטחים, משאירים כך על אש גבוהה בערך כ- 3 דקות, מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת וממשיכים בטיגון כ- 15 עד 20 דקות נוספות עד שהתחתית שחומה.
  • 5 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת גדולה, מצמידים צלחת גדולה שהקוטר שלה יותר גדול מקוטר המחבת, הופכים את הפשטידה על הצלחת, מוסיפים אם צריך שמן למחבת ומחזירים בעדינות את הפשטידה למחבת.
  • 6 מגבירים על הלהבה לכ- 2 דקות, ומנמיכים את הלהבה לעוד כרבע שעה נוספת.
  • 7 מצננים מעט שהפשטידה תתייצב ומגישים חיוך

הערך התזונתי לא כולל את שימורי האפונה והגזר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 16% 32.7% 46.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב