מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
פשטידה מרוקאית משודרגת
- 1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך, מסננים, מצננים, מגרדים גס ומעבירים לקערה (אפשר גם למעוך).
- 2 במחבת מטגנים בשמן את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד לשינוי צבעו לאפור (תוך כדי מפוררים עם מזלג את הבשר למניעת גושים). מתבלים, מצננים ומוסיפים לתפוחי האדמה בקערה. מוסיפים לקערה גם את יתרת המצרכים ומערבבים.
- 3 מחממים את השמן במחבת, מעבירים את הבלילה למחבת, משטחים, משאירים כך על אש גבוהה למשך כ- 3 דקות, מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת וממשיכים בטיגון כ- 15-20 דקות נוספות עד שהתחתית שחומה.
- 4 הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת גדולה: מצמידים צלחת גדולה שהקוטר שלה יותר גדול מקוטר המחבת, הופכים את הפשטידה על הצלחת, מוסיפים אם צריך שמן למחבת ומחזירים בעדינות את הפשטידה למחבת. מגבירים על הלהבה לכ- 2 דקות, ומנמיכים את הלהבה לעוד כרבע שעה נוספת. מצננים מעט שהפשטידה תתייצב ומגישים מחמר פאי רועים מושלם!
- 5 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.1% |
15.2% |
32.3% |
46.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב