דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידה מרוקאית
פשטידה מרוקאית
פשטידה מרוקאית
פשטידת מרוקאית מטוגנת

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 193 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים עד ריכוך (עד שסכין שנעצנו נכנסת בקלות).
  • 2 מקלפים את תפוחי האדמה והגזרים, מעבירים לקערה ומועכים.
  • 3 מוסיפים לקערה את הביצים, הבצל המטוגן, האפונה המופשרת, מיץ הלימון, אבקת האפייה והתבלינים, ומערבבים.
  • 4 מחממים 3 כפות שמן במחבת.
  • 5 שופכים את התערבות לתוך המחבת, מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים.
  • 6 ברגע שהקצוות של הפשטידה משחימים הופכים בעזרת צלחת גדולה: לוקחים צלחת גדולה ושטוחה שהקוטר שלה יותר גדול מהמחבת, מצמידים למחבת והופכים את הפשטידה לתוך הצלחת.
  • 7 מוסיפים 3 כפות שמן למחבת ומניחים בחזרה ובעדינות את הפשטידה לתוך המחבת לעוד כ- 15 דקות טיגון.
  • 8 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש במחבת טפלון טובה וכך לחסוך בכמות בשמן.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)242125
חלבונים (גרם)6.65 3.44
פחמימות (גרם)2312
מתוכן סוכרים (גרם)2.88 1.49
שומנים (גרם)13.91 7.2
מתוכם שומן רווי (גרם)1.89 0.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)123.29 63.83
נתרן (מ"ג)666.75345.21
סיבים תזונתיים (גרם)3.31 1.72
מים (גרם)137.671.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)335.44173.68
ויטמין B (מ"ג)3.151.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.1
ויטמין B3 (מ"ג)1.40.72
ויטמין B5 (מ"ג)1.040.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.370.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.8415.97
ויטמין B12 (מק"ג)0.30.15
ויטמין C (מ"ג)9.154.74
ויטמין D (מק"ג)0.680.35
ויטמין E (מ"ג)0.720.37
ויטמין K (מק"ג)6.793.51
סידן (מ"ג)40.8821.16
ברזל (מ"ג)1.190.62
מגנזיום (מ"ג)27.2214.09
זרחן (מ"ג)116.9160.53
אבץ (מ"ג)0.780.4
אשלגן (מ"ג)443.12229.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.720.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.590.31
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.230.64
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.150.59

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 29.4% 14.1% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
עוגת גזר עם אגוזים וצימוקים

עוגת גזר עם אגוזים וצימוקים

סלט כרוב ופיצוחים

סלט כרוב ופיצוחים

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

עוף בתנור ברוטב שילדים אוהבים

עוף בתנור ברוטב שילדים אוהבים

בקלאווה תפוחים

בקלאווה תפוחים

עוגת בצק עוגיות ללא גלוטן

עוגת בצק עוגיות ללא גלוטן

טחינה גולמית: הכוכבת של המטבח הישראלי

טחינה גולמית: הכוכבת של המטבח הישראלי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪