דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידה מרוקאית
פשטידה מרוקאית
פשטידה מרוקאית
פשטידת מרוקאית מטוגנת

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 193 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך (עד שסכין שנעצנו נכנסת בקלות), מקלפים, מעבירים לקערה ומועכים. מוסיפים לקערה את הביצים, הבצל המטוגן, האפונה המופשרת, מיץ הלימון, אבקת האפייה והתבלינים, ומערבבים.
  • 2 מחממים 3 כפות שמן במחבת, מעבירים את התערובת אל המחבת, מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים. ברגע שהקצוות של הפשטידה משחימים הופכים בעזרת צלחת גדולה: לוקחים צלחת גדולה ושטוחה שהקוטר שלה גדול יותר מהמחבת, מצמידים למחבת והופכים את הפשטידה לתוך הצלחת.
  • 3 מוסיפים 3 כפות שמן למחבת ומניחים בחזרה ובעדינות את הפשטידה לתוך המחבת לעוד כ- 15 דקות של טיגון. מתקבלת פשטידה מרוקאית בשם "מחמאר" פשוט מושלמת לארוחת הערב!
  • 4 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש במחבת טפלון טובה וכך לחסוך בכמות בשמן.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)242125
חלבונים (גרם)6.65 3.44
פחמימות (גרם)2312
מתוכן סוכרים (גרם)2.88 1.49
שומנים (גרם)13.91 7.2
מתוכם שומן רווי (גרם)1.89 0.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)123.29 63.83
נתרן (מ"ג)666.75345.21
סיבים תזונתיים (גרם)3.31 1.72
מים (גרם)137.671.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)335.44173.68
ויטמין B (מ"ג)3.151.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.1
ויטמין B3 (מ"ג)1.40.72
ויטמין B5 (מ"ג)1.040.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.370.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.8415.97
ויטמין B12 (מק"ג)0.30.15
ויטמין C (מ"ג)9.154.74
ויטמין D (מק"ג)0.680.35
ויטמין E (מ"ג)0.720.37
ויטמין K (מק"ג)6.793.51
סידן (מ"ג)40.8821.16
ברזל (מ"ג)1.190.62
מגנזיום (מ"ג)27.2214.09
זרחן (מ"ג)116.9160.53
אבץ (מ"ג)0.780.4
אשלגן (מ"ג)443.12229.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.720.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.590.31
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.230.64
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.150.59

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 29.4% 14.1% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.