דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 193 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידה מרוקאית
פשטידת מרוקאית מטוגנת
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים עד לריכוך (עד שסכין שנעצנו נכנסת בקלות), מקלפים, מעבירים לקערה ומועכים. מוסיפים לקערה את הביצים, הבצל המטוגן, האפונה המופשרת, מיץ הלימון, אבקת האפייה והתבלינים, ומערבבים.
  • 2 מחממים 3 כפות שמן במחבת, מעבירים את התערובת אל המחבת, מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים. ברגע שהקצוות של הפשטידה משחימים הופכים בעזרת צלחת גדולה: לוקחים צלחת גדולה ושטוחה שהקוטר שלה גדול יותר מהמחבת, מצמידים למחבת והופכים את הפשטידה לתוך הצלחת.
  • 3 מוסיפים 3 כפות שמן למחבת ומניחים בחזרה ובעדינות את הפשטידה לתוך המחבת לעוד כ- 15 דקות של טיגון. מתקבלת פשטידה מרוקאית בשם "מחמאר" פשוט מושלמת לארוחת הערב!
  • 4 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש במחבת טפלון טובה וכך לחסוך בכמות בשמן.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 29.4% 14.1% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.52 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב