דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 193 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידה מרוקאית
פשטידת מרוקאית מטוגנת
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים עד ריכוך (עד שסכין שנעצנו נכנסת בקלות).
  • 2 מקלפים את תפוחי האדמה והגזרים, מעבירים לקערה ומועכים.
  • 3 מוסיפים לקערה את הביצים, הבצל המטוגן, האפונה המופשרת, מיץ הלימון, אבקת האפייה והתבלינים, ומערבבים.
  • 4 מחממים 3 כפות שמן במחבת.
  • 5 שופכים את התערבות לתוך המחבת, מנמיכים ללהבה נמוכה ומכסים.
  • 6 ברגע שהקצוות של הפשטידה משחימים הופכים בעזרת צלחת גדולה: לוקחים צלחת גדולה ושטוחה שהקוטר שלה יותר גדול מהמחבת, מצמידים למחבת והופכים את הפשטידה לתוך הצלחת.
  • 7 מוסיפים 3 כפות שמן למחבת ומניחים בחזרה ובעדינות את הפשטידה לתוך המחבת לעוד כ- 15 דקות טיגון.
  • 8 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש במחבת טפלון טובה וכך לחסוך בכמות בשמן.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7% 29.4% 14.1% 49.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב