דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת לטקעס
פשטידת לטקעס
פשטידה נהדרת להכנה במחבת טפלון

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 207 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשים בקערה את כל החומרים (מלבד השמן) ולערבב היטב.
  • 2 לחמם שמן במחבת טפלון בקוטר 26 (חובה טפלון), למזוג את כל התערובת למחבת החמה, להנמיך את האש ולבשל במשך 30 דקות בערך או עד שרואים שהקצוות של הפשטידה שחומים והיא די יציבה.
  • 3 לקחת צלחת שגדולה בקוטרה מהמחבת ולהניח אותה על המחבת. בעזרת מטלית לאחוז את המחבת משני הצדדים ולהפוך את הפשטידה על הצלחת. להחליק את הפשטידה חזרה למחבת להמשך טיגון מהצד השני. השלב הזה הוא קריטי בהכנת הפשטידה - היא חייבת להיות יציבה ומוכנה כדי שאפשר יהיה להפוך אותה. לפני שמחליטים להפוך, אפשר להרים את הפשטידה בעזרת מרית ולבדוק שהיא אכן יציבה ומוכנה למהפך (כן, של הפשטידה).
  • 4 ממשיכים לטגן עוד 15 דקות בערך או פשוט בודקים שהפשטידה מוכנה.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • הערה קטנה:
  • חשוב מאוד לטגן על אש נמוכה כדי שתפוחי האדמה יתרככו ולא יהיה מצב שהפשטידה משחימה מבחוץ אבל לא מוכנה מבפנים.

ציוד נדרש: מחבת טפלון בקוטר 26 (חובה טפלון אחרת הכל נדבק למחבת).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות יהודית אביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)233113
חלבונים (גרם)6.12 2.96
פחמימות (גרם)3818
מתוכן סוכרים (גרם)2.36 1.14
שומנים (גרם)6.73 3.26
מתוכם שומן רווי (גרם)0.96 0.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)71.92 34.81
נתרן (מ"ג)377.87182.92
סיבים תזונתיים (גרם)3.12 1.51
מים (גרם)151.8573.51
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)50.9424.66
ויטמין B (מ"ג)3.931.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.06
ויטמין B3 (מ"ג)2.050.99
ויטמין B5 (מ"ג)1.090.53
ויטמין B6 (מ"ג)0.460.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.7615.86
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.08
ויטמין C (מ"ג)18.368.89
ויטמין D (מק"ג)0.40.19
ויטמין E (מ"ג)0.260.12
ויטמין K (מק"ג)81.2439.33
סידן (מ"ג)34.0316.47
ברזל (מ"ג)1.150.56
מגנזיום (מ"ג)36.6817.75
זרחן (מ"ג)107.6252.09
אבץ (מ"ג)0.740.36
אשלגן (מ"ג)573.69277.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.450.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.370.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.730.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.680.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 12.5% 11.4% 70.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.