מצרכים למתכון
14 מנות/יחידות, 226 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית
- 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה.
- 2 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עד לריכוך. מצננים מעט, מקלפים, מעבירים לקערה ומועכים בעזרת מועך פירה.
- 3 מוסיפים את שאר מצרכי הפשטידה ומערבבים היטב עד לאיחוד.
- 4 מחממים את השמן לטיגון המעקודה בסיר (רצוי סיר עם ציפוי שמונע הידבקות), מעבירים את התערובת לסיר, משטחים היטב ומיישרים מלמעלה. ממשיכים בטיגון על אש בינונית כ- 2-3 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון כ- 10 דקות נוספות (עם מכסה).
- 5 מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 180-190 מעלות (ללא המכסה) לעוד כשעה נוספת לפחות של אפייה. מצננים מעט והופכים את הסיר על צלחת הגשה. מתקבלת מעקודה מרוקאית נפלאה וטעימה שכולם יאהבו (גם אלו הנמנעים לאכול שמיר).
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
נהוג להכין את הפשטידה הזו עם פטרוזיליה או כוסברה, אבל אני אישית אוהבת את הטעם של השמיר. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. הפשטידה מתאימה גם לפסח. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.3% |
23.2% |
15.6% |
55.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב