דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטייה עוף מרוקאית
פסטייה עוף מרוקאית
פסטייה עוף מרוקאית
מאפה פסטייה מעלי פילו במילוי עוף ופירות יבשים

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 246 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 על להבה גבוהה משחימים היטב את העוף (עם העור והעצמות) בסיר non-stick ללא תוספת שמן, מסירים מהאש, מנמיכים ללהבה בינונית ומקרמלים את הבצל.
  • 2 מנמיכים את האש, מוסיפים את כל התבלינים, מטגנים במשך 2 דקות ולאחר מכן מוסיפים בחזרה את העוף, אבקת מרק העוף וגרידת התפוז, מכסים במים (כ- 3 כוסות) ומביאים לרתיחה. שמים מכסה ומבשלים על להבה נמוכה למשך כ- 30 דקות.
  • 3 מוסיפים את הפירות היבשים (הקצוצים לחתיכות קטנות) ומבשלים 15 דקות נוספות. מסננים ואת נוזלי הבישול מצמצמים על להבה גבוהה עד מרקם של סירופ (בערך 1/4 כוס). מתבלים במלח.
  • 4 בזמן שהרוטב מצטמצם, מחממים את התנור על חום של 170 מעלות, מפרידים את בשר העוף מהעצמות וקוצצים גס. זורקים את העצמות והסחוס.
  • 5 שוברים את הביצה לתוך קערת נירוסטה. בעזרת מטרפה מקציפים את הביצה תוך כדי הוספה הדרגתית ואיטית של הנוזל המצומצם. ממשיכים להקציף/לטרוף כל הזמן מעל להבה נמוכה או מעל בן-מארי עד עיבוי כ- 5 דקות (להימנע מביצה מקושקשת!).
  • 6 אל הרוטב הסמיך מוסיפים את העוף הקצוץ, תערובת הפירות היבשים והשקדים הקלויים, ומערבבים. הערה: אם התערובת רטובה מדי אזי הפסטייה לא תצא פריכה.
  • 7 מברישים בשמן זית שכבה דקה על התחתית של תבנית או מחבת non-stick (בקוטר 25 ס"מ המתאימה לאפייה בתנור). מברישים בשמן זית 6 דפי פילו (צד אחד בלבד). מניחים כל דף במרכז התבנית (צד מוברש כלפי מעלה) כך שחציו השני של כל דף "יוצא" משולי התבנית. ממשיכים באותה דרך עם שאר דפי הפילו. (ראו תמונה שלישית).
  • 8 ממלאים בתערובת העוף והפירות היבשים, מקפלים את דפי הפילו פנימה מדפנות התבנית ומברישים קלות בשמן זית.
  • 9 אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 20-30 דקות או עד שהתחתית שחומה ופריכה.
  • 10 מוציאים לכלי הגשה ומפזרים את תערובת אבקת הסוכר והקינמון.
  • 11 מגישים חם ובתיאבון חיוך
  • נו, היה שווה המאמץ? פסטייה לא מכינים בכל יום, אולי בסופ"ש ובחגים. זהו גם אינו מתכון פשוט שמכינים בצ`יק אלא צריך טיפה סבלנות, אבל ברגע הזה כאשר הפסטייה הפריכה יוצאת מהתנור והבית אפוף ריחות של תבלינים מתוקים - מבינים שזה היה שווה את המאמץ. יש החוששים מבצק פילו שיתייבש או ייקרע, אך בעזרת מגבת לחה ותזמון נכון זהו אחד הבצקים הקלים לטיפול. והבונוס - אנחנו שולטים בכמות השמן שמסתתר בין שכבות הבצק. תיהנו!

ציוד נדרש: תבנית או מחבת בקוטר 25 ס"מ ועדיף עם ציפוי non-stick.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אושר אידלמן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)384156
חלבונים (גרם)20.82 8.46
פחמימות (גרם)3715
מתוכן סוכרים (גרם)13.13 5.33
שומנים (גרם)16.86 6.85
מתוכם שומן רווי (גרם)3.05 1.24
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)78.94 32.07
נתרן (מ"ג)580.12235.71
סיבים תזונתיים (גרם)3.48 1.41
מים (גרם)160.7265.3
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)34.9814.21
ויטמין B (מ"ג)4.531.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.20.08
ויטמין B3 (מ"ג)3.291.34
ויטמין B5 (מ"ג)0.750.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.896.05
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.08
ויטמין C (מ"ג)2.791.13
ויטמין D (מק"ג)0.230.09
ויטמין E (מ"ג)0.560.23
ויטמין K (מק"ג)7.132.9
סידן (מ"ג)43.6717.75
ברזל (מ"ג)1.530.62
מגנזיום (מ"ג)28.7111.66
זרחן (מ"ג)13153.23
אבץ (מ"ג)1.810.73
אשלגן (מ"ג)367.46149.31
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.40.57
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.180.48
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.240.91
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.890.77

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 21.5% 26.6% 47.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.