דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 832 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
רביולי בטטה ביתי ברוטב שמנת עם פטריות וערמונים
רביולי ביתי בטעם אחר
  • 1 לנפות את הקמח, לפזר אותו על שיש נקי, ליצור גומה ולשבור בעדינות את הביצים פנימה אל תוך הגומה. בעזרת מזלג להתחיל לאט לאט לטרוף את הביצים, להוסיף מהצדדים את הקמח ולהמשיך ללוש ידנית עד ליצירת בצק אחיד ולא דביק.
  • 2 לחלק את הבצק ל- 2 כדורים, לעטוף כל כדור בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך כחצי שעה. בינתיים להכין את מילוי הבטטה.
  • 3 לבשל את הבטטות עד לריכוך, למעוך לפירה, להוסיף את החמאה, המלח, הפלפל שחור והמוסקט, להמשיך לערבב מעט ולהניח בצד.
  • 4 לרדד את כדורי הבצק לעלים דקים וארוכים (אני משתמשת במכונת פסטה), ולהניח במרווחים את מילוי הבטטה (בערך כפית).
  • 5 את החלק השני של בצק הפסטה למרוח בביצה טרופה (כדי שהרביולי לא ייפתח לנו בבישול), להניח בעדינות על העלה עם המילוי, להדק עם האצבעות ולהוציא אוויר מיותר. לאחר מכן, לקרוץ עם קורצן רביולי עגולים ולהדק שוב מעט עם האצבעות.
  • 6 להרתיח את המים עם המלח לבישול הרביולי, ובינתיים לעבור להכנת רוטב השמנת: לטגן בשמן הזית את הבצל עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן מעט. להוסיף את הפטריות, לערבב ולהוסיף את השמנת לבישול והתבלינים. לערבב היטב עד שהרוטב מסמיך מעט.
  • 7 כשהמים רותחים להכניס את כל הרביולי, להנמיך לאש בינונית, לחכות כ- 4-5 דקות עד שהם צפים ולהוציא עם מסננת לקערה.
  • 8 להעביר את הרביולי אל רוטב השמנת ולהוסיף את הערמונים. מתקבל רביולי בטטה ביתי, טרי ופשוט טעים ברוטב שמנת מושלם!
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפזר בנדיבות גבינת פרמזן מגורדת מעל המנה.

ציוד נדרש: קורצן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן לוותר על אבקת מרק הפטריות ולהוסיף יותר מלח (יחד עם זאת, היא מעניקה יותר טעם לרוטב. לשיקולכם).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 17.7% 13% 64.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב