מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 564 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
"עוף כתום" - טעים ועסיסי במיוחד
- 1 לחמם את התנור מראש לחום של 250 מעלות.
- 2 לסדר את שוקי העוף עם העור ביחד עם כל הירקות והפירות בתבנית (כדאי לעשות שימוש בתבנית עם מכסה).
- 3 לערבב היטב את כל מצרכי הרוטב עד להמסה מלאה של הדבש, למזוג על העוף והירקות בתבנית בעזרת כף (ניתן להיעזר גם במברשת אפייה) עד שכל המרכיבים מכוסים ברוטב.
- 4 לאפות בתנור (לא מכוסה) למשך כ- 30 דקות (במידה והעוף משחים מדי - יש להוציאו מהתנור ולהרטיב אותו ברוטב).
- 5 להנמיך ל- 180 מעלות, להרטיב את העוף והירקות ברוטב, לכסות במכסה ולאפות במשך כ- 45 דקות נוספות. לאחר כחצי שעה להוציא מהתנור ולבדוק שלא חסרים נוזלים. בדרך כלל לא יהיה צורך להוסיף עוד נוזלים (תלוי בסוג התנור שברשותכם), אך במידה ותצטרכו אז תוסיפו כחצי כוס מים רותחים.
- 6 במידה והעוף לא קיבל גוון שחום ויפה - ניתן להעלות את טמפרטורת התנור לחום של 250 מעלות ולהשחים את העוף למשך מספר דקות נוספות (חשוב להרטיב שוב את העוף על מנת שלא יתייבש). מתקבל "עוף כתום" בתנור שכל המשפחה תאהב!
- 7 בתיאבון
ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה לתנור.
במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.7% |
10.8% |
36.2% |
46.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב