דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 445 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה ובכמות הביצים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שקשוקה קלאסית
שקשוקה קלה וטעימה
  • 1 לחתוך את העגבניות, הפלפלים והפלפל חריף לקוביות ולשמור בקופסא לבינתיים.
  • 2 לקצוץ דק את הבצלים ושיני השום ולטגן בסיר סוטאז` עם שמן זית על אש גבוהה עד להזהבה.
  • 3 להוסיף את הירקות ואת שימורי העגבניות, לתבל ולערבב.
  • 4 להנמיך את האש, לכסות ולהמשיך לבשל כ- 25-30 דקות (לערבב מדי פעם).
  • 5 לשבור לבפנים את הביצים על פי הכמות שרוצים, ולפזר מעל פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים.
  • 6 לכסות שוב לכ- 6-8 דקות (אפשר להעלות מעט את עוצמת האש).
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אין צורך בהוספת מים - הירקות מגירים נוזלים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 28.8% 22.5% 42.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב