דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 409 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אורז מוקפץ עם פרגיות
מוקפץ טעים לארוחת הצהריים
  • 1 מתחילים בהכנת האורז: מחממים את השמן בסיר עמוק, מוסיפים את האורז והמלח, ומערבבים היטב למשך כ- 2 דקות. מוסיפים את המים הרותחים, מבשלים על אש גבוהה עד לביעבוע ורתיחה, וכשהמים רותחים מנמיכים ללהבה בינונית עד נמוכה, מבשלים כ- 15 דקות, לאחר מכן פותחים את האורז וסוגרים את המכסה לעוד כ- 15 דקות.
  • 2 בינתיים מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את הפרגיות, מטגנים קלות, מוסיפים את התירס, האפונה, המלח וגריל העוף ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את האורז, מערבבים, מוסיפים את הטריאקי, מערבבים שוב, מקפיצים הכל יחד כ- 5 דקות נוספות ומסירים מהאש (מתקנים טעמים במידת הצורך). מתקבל מוקפץ אורז ופרגיות מושלם לצהריים!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להתפרע ולהוסיף ירקות שאוהבים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 15.1% 30% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב