דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מוקפץ טעים לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 409 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מתחילים בהכנת האורז: מחממים את השמן בסיר עמוק, מוסיפים את האורז והמלח, ומערבבים היטב למשך כ- 2 דקות. מוסיפים את המים הרותחים, מבשלים על אש גבוהה עד לביעבוע ורתיחה, וכשהמים רותחים מנמיכים ללהבה בינונית עד נמוכה, מבשלים כ- 15 דקות, לאחר מכן פותחים את האורז וסוגרים את המכסה לעוד כ- 15 דקות.
  • 2 בינתיים מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את הפרגיות, מטגנים קלות, מוסיפים את התירס, האפונה, המלח וגריל העוף ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את האורז, מערבבים, מוסיפים את הטריאקי, מערבבים שוב, מקפיצים הכל יחד כ- 5 דקות נוספות ומסירים מהאש (מתקנים טעמים במידת הצורך). מתקבל מוקפץ אורז ופרגיות מושלם לצהריים!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להתפרע ולהוסיף ירקות שאוהבים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אור לאה שם טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)555136
חלבונים (גרם)36.51 8.93
פחמימות (גרם)6315
מתוכן סוכרים (גרם)1.18 0.29
שומנים (גרם)18.31 4.48
מתוכם שומן רווי (גרם)3.35 0.82
כולסטרול (מ"ג)102 24.94
נתרן (מ"ג)758.3185.4
סיבים תזונתיים (גרם)3.68 0.9
מים (גרם)225.1455.05
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.020
ויטמין B (מ"ג)9.262.26
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.06
ויטמין B3 (מ"ג)7.161.75
ויטמין B5 (מ"ג)1.310.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.763.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.330.08
ויטמין C (מ"ג)1.320.32
ויטמין D (מק"ג)0.20.05
ויטמין E (מ"ג)0.010
ויטמין K (מק"ג)0.290.07
סידן (מ"ג)23.585.77
ברזל (מ"ג)1.550.38
מגנזיום (מ"ג)30.47.43
זרחן (מ"ג)207.9250.84
אבץ (מ"ג)2.860.7
אשלגן (מ"ג)301.8773.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.450.6
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.060.5
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.830.94
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.270.8

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 15.1% 30% 51.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.