מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 304 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
החמין הכי קל להכנה והכי טעים!, צילום: תפיקו הפקות
- 1 להשרות במים את גרגירי החומוס והשעועית הלבנה והאדומה למשך כ- 12 שעות, לשטוף ולסנן. להרתיח כל אחד בנפרד בסיר עם מים (לא חובה, רק אם מפרידים בין כל הקטניות בתוך סיר החמין), לבשל בישול חלקי של כ- 10 דקות, לסנן ולשטוף. בנוסף, להשרות את החיטה למשך כחצי שעה, לשטוף ולסנן גם כן.
- 2 לחמם היטב את שמן הזית בסיר גדול ורחב, להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה קלה. להוסיף את קוביות הבשר ו"לסגור" אותו מכל הכיוונים.
- 3 להוסיף לסיר את כל הקטניות, עצמות הבקר, תפוחי האדמה, הסילאן, התמרים, המים והתבלינים, ולהביא לרתיחה. להוסיף את השום והחיטה ולבשל כחצי שעה.
- 4 לבשל את הביצים כרגיל בסיר נפרד ולאחר מכן להוסיף אותן לסיר החמין.
- 5 להעביר לתנור בחום של 100 מעלות (תלוי בסוג התנור - חום נמוך של פלטה) או על הפלטה למשך הלילה (מדי פעם לבדוק שלא חסרים נוזלים). מתקבל חמין קל להכנה, טעים להפליא ופשוט מפנק ביום של חורף קר וגשום!
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
כמויות המרכיבים ניתנות לשינוי, וכמו כן גם המרכיבים עצמם - לפי הטעם האישי.
ציוד נדרש: סיר גדול ורחב.
הערך התזונתי לא כולל את עצמות העגל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שימו לב: יש להשתמש בבשר שריר מס` 8 ולא בכתף בקר (כתף הבקר מופיעה במצרכים עבור חישוב ערך תזונתי מדויק יותר למתכון). מידת הכוסות של הקטניות הינה מידה לפני בישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
9% |
9.2% |
28.4% |
53.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב