דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות חמאה וקינמון
שילוב מושלם של חמאה-קינמון-וניל
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 לערבב קלות בקערה רחבה ועמוקה את הקמח והסודה לשתייה.
  • 3 לערבב בקערה נוספת את החמאה החתוכה לקוביות יחד עם הסוכר החום והסוכר הלבן, עד לתערובת אחידה וקרמית ללא גושים. להוסיף את מחית הוניל והביצים, ולערבב לאיחוד המרכיבים.
  • 4 למזוג את תערובת החמאה אל קערת הקמח והקינמון, ולאחד את התערובת עד לקבלת בצק עוגיות נימוח. זה ייראה לכם בהתחלה שיש הרבה יבשים על מעט רטובים, אך אל תיבהלו ותמשיכו לערבב עד שהכל יתאחד לבצק.
  • 5 לערבב בקערה רחבה וקטנה את הסוכר והקינמון לציפוי.
  • 6 לרפד 2 תבניות של התנור בנייר אפייה. בעזרת כף גלידה קפיצית בינונית או 2 כפות לקחת עיגולים מהבצק בקוטר 4 ס"מ, להניח בקערת ציפוי הסוכר והקינמון, ולצפות את העוגיות באופן אחיד.
  • 7 להניח את העוגיות בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה במרווחים של 4-5 ס"מ אחת מהשנייה (סה"כ 18 עוגיות, 9 עוגיות בכל תבנית).
  • 8 לאפות את העוגיות בתנור שחומם מראש למשך 11 דקות בדיוק (העוגיות תתפחנה ותשתטחנה, אך בצינון הן תרדנה חזרה, וזה בסדר). להניח לעוגיות להתקרר כ- 5 דקות בטמפ` החדר על רשת צינון - אחרת הן תתפרקנה. להגיש עוגיות חמאה וקינמון מושלמות ולהתפנק!
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום בטמפ` החדר למשך כ- 3 ימים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 18.5% 5.7% 75.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב