דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה (12 פרוסות בכל תבנית)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גזר בריאה
עוגת גזר לייט
  • 1 מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים בעזרת ספריי שמן נטול קלוריות רק את התחתית של 2 תבניות אינגליש קייק (אין בשום פנים ואופן לשמן את דפנות התבנית בעוגה בה מקציפים את החלבונים כדי שלא תקרוס לאחר האפייה!).
  • 2 מנקים היטב את קערת המיקסר ומשפשפים את הקערה בחצי לימון כדי להסיר ממנה שאריות של שומן.
  • 3 מקציפים את החלבונים על מהירות בינונית-גבוהה בעזרת בלון הקצפה במיקסר עם כף מהסוכר. לאחר שנוצרות בועות צפופות בחלבון מגבירים את המהירות לגבוהה.
  • 4 מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצץ יציב אך לא נוקשה (5 דקות לפחות).
  • 5 בקערה נפרדת מנפים את הקמח התופח והקינמון. יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים לתוכה את השמן, הסילאן, היוגורט, החלב והגזר המגורר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 6 מוסיפים לתערובת הקמחים והחומרים הרטובים 1/3 מקצף החלבונים ומקפלים פנימה בעדינות.
  • 7 חוזרים שוב על שלב 6 עם 1/3 נוסף מתערובת החלבונים, ולאחר מכן חוזרים שוב עם הקץ שנותר. יש לשים דגש על קיפול בעדינות כדי לא להוריד מנפח החלבונים. מקפלים רק עד לקבלת תערובת אחידה!
  • 8 מחלקים את הבלילה ל- 2 תבניות ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (כ- 30-45 דקות). מצננים את העוגות בתבניות, כאשר הן הפוכות על גבי רשת! כך נשמור שהעוגה לא תקרוס.
  • 9 לאחר צינון מלא של העוגות מעבירים סכין בדפנות העוגה ומחלצים אותה מהתבנית.
  • 10 הרי לכם עוגת גזר בריאה וטעימה - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 11% 10.9% 75.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב