מצרכים למתכון
24 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה (12 פרוסות בכל תבנית)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
עוגת גזר לייט
- 1 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים בעזרת ספריי שמן נטול קלוריות רק את התחתית של 2 תבניות אינגליש קייק (אין בשום פנים ואופן לשמן את דפנות התבנית בעוגה בה מקציפים את החלבונים כדי שלא תקרוס לאחר האפייה!). בנוסף, מנקים היטב את קערת המיקסר ומשפשפים את הקערה בחצי לימון כדי להסיר ממנה שאריות של שומן.
- 2 מקציפים את החלבונים על מהירות בינונית-גבוהה בעזרת בלון הקצפה במיקסר עם כף מהסוכר. לאחר שנוצרות בועות צפופות בחלבון מגבירים את המהירות לגבוהה. מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את הסוכר, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה (5 דקות לפחות).
- 3 בקערה נפרדת מנפים את הקמח התופח והקינמון. יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים לתוכה את השמן, הסילאן, היוגורט, החלב והגזר המגורר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- 4 מוסיפים לתערובת בקערה 1/3 מקצף החלבונים ומקפלים פנימה בעדינות. חוזרים שוב על הפעולה עם 1/3 נוסף מתערובת החלבונים, ולאחר מכן חוזרים שוב עם מה שנותר. יש לשים דגש על קיפול בעדינות כדי לא להוריד מנפח החלבונים. מקפלים רק עד לקבלת תערובת אחידה!
- 5 מחלקים את הבלילה ל- 2 תבניות אינגליש קייק ואופים בתנור החם עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (כ- 30-45 דקות). מצננים את העוגות בתבניות, כאשר הן הפוכות על גבי רשת! כך נשמור שהעוגה לא תקרוס.
- 6 לאחר צינון מלא של העוגות מעבירים סכין בדפנות העוגה ומחלצים אותה מהתבנית. זהו, יש לכם עוגת גזר בריאה וטעימה!
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.9% |
11% |
10.9% |
75.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב