דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 239 גרם למנה\יחידה

  • הקציצות
  • בשר בקר טחון - 750 גרם
  • ביצה - Large
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס - סה"כ (25 גרם)
  • פירורי לחם - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • מוסקט טחון - 1/4 כפית - סה"כ (3 גרם)
  • בצל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
    בצל לקציצות ו- 2 בצלים לרוטב
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    2 כפות לקציצות ו- 2 כפות לרוטב
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
    כפית לקציצות וכפית לרוטב
  • פלפל שחור - 2 כפיות שטוחות
    כפית לקציצות וכפית לרוטב
  • ראס אל חנות - כפית אחת
    תערובת תבלינים מרוקאית
  • הרוטב
  • עגבנייה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (860 גרם)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • פפריקה - כף שטוחה
  • פול - 200 גרם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בקר ברוטב עגבניות ופול
  • 1 מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות ומניחים במקרר למשך שעה (לשים לב - להשתמש בבצל מגורר).
  • 2 מטגנים 2 בצלים (בינוניים חתוכים דק) עם מעט שמן, מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן עד לקבלת צבע זהוב.
  • 3 מוסיפים את העגבניות (רכות וחתוכות לקוביות) ומערבבים.
  • 4 מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה (מתוקה או חריפה) ומבשלים כרבע שעה.
  • 5 מוסיפים את הקציצות לתוך הסיר, מערבבים היטב ומוסיפים את הפול (הקלוף) לבישול של חצי שעה.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יש לשים לב לכמויות מצרכי הקציצות ומצרכי הרוטב.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 27.8% 41% 26.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.45 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב