דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 239 גרם למנה\יחידה

  • הקציצות
  • בשר בקר טחון - 750 גרם
  • ביצה - Large
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס - סה"כ (25 גרם)
  • פירורי לחם - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • מוסקט טחון - 1/4 כפית - סה"כ (3 גרם)
  • בצל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
    בצל לקציצות ו- 2 בצלים לרוטב
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    2 כפות לקציצות ו- 2 כפות לרוטב
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
    כפית לקציצות וכפית לרוטב
  • פלפל שחור - 2 כפיות שטוחות
    כפית לקציצות וכפית לרוטב
  • ראס אל חנות - כפית אחת
    תערובת תבלינים מרוקאית
  • הרוטב
  • עגבנייה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (860 גרם)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • פפריקה - כף שטוחה
  • פול - 200 גרם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות ומניחים במקרר למשך שעה (לשים לב - להשתמש בבצל מגורר).
  • 2 מטגנים 2 בצלים (בינוניים חתוכים דק) עם מעט שמן, מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן עד לקבלת צבע זהוב.
  • 3 מוסיפים את העגבניות (רכות וחתוכות לקוביות) ומערבבים.
  • 4 מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה (מתוקה או חריפה) ומבשלים כרבע שעה.
  • 5 מוסיפים את הקציצות לתוך הסיר, מערבבים היטב ומוסיפים את הפול (הקלוף) לבישול של חצי שעה.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יש לשים לב לכמויות מצרכי הקציצות ומצרכי הרוטב.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)297125
חלבונים (גרם)23.56 9.87
פחמימות (גרם)156
מתוכן סוכרים (גרם)5.81 2.43
שומנים (גרם)15.94 6.68
מתוכם שומן רווי (גרם)4.73 1.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)97.01 40.64
נתרן (מ"ג)780.87327.14
סיבים תזונתיים (גרם)2.81 1.18
מים (גרם)180.5975.66
ליקופן (מ"ג)2.621.1
ויטמין A (מק"ג)56.7823.79
ויטמין B (מ"ג)6.042.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.09
ויטמין B3 (מ"ג)4.481.88
ויטמין B5 (מ"ג)0.750.32
ויטמין B6 (מ"ג)0.420.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)51.5221.58
ויטמין B12 (מק"ג)1.960.82
ויטמין C (מ"ג)26.3211.03
ויטמין D (מק"ג)0.060.02
ויטמין E (מ"ג)1.790.75
ויטמין K (מק"ג)48.9120.49
סידן (מ"ג)49.7820.86
ברזל (מ"ג)3.631.52
מגנזיום (מ"ג)39.7616.66
זרחן (מ"ג)217.5291.13
אבץ (מ"ג)5.372.25
אשלגן (מ"ג)556.6233.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.360.57
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.380.16
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.960.4
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.851.2
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.761.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 27.8% 41% 26.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?