דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 525 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • עגבנייה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
    רכות וקצוצות
  • עגבנייה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
    מגורדות ללא קליפה
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
    גדושות
  • סחוג תימני -  כפות - סה"כ (60 גרם)
    1-2 כפות (לפי הטעם)
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • ביצה - 6 Large
    5-6 ביצים
  • חציל - חצי יחידה בינונית (165 גרם)
    פרוס לטבעות
  • מלח - כפית שטוחה
    להמלחת החצילים
  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
    לטיגון החצילים
  • גד עז - 1/2 אריזת ניילון - סה"כ (90 גרם)
    גבינה פרוסה לטבעות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שקשוקה עם חצילים וגבינת עיזים
שקשוקה, סלט וטחינה. מה צריך יותר מזה?
  • 1 לחמם את השמן במחבת גדולה, לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן מעט.
  • 2 להוסיף את העגבניות הקצוצות והעגבניות המגורדות, ולהמשיך לבשל כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. להוסיף את רסק העגבניות, הסחוג, הסוכר, המלח והפלפל השחור, לערבב היטב ולהמשיך לבשל כ- 5 דקות נוספות.
  • 3 ליצור גומות קטנטנות בשקשוקה ולשבור ביצה אחת לכל גומה. להמשיך לבשל כ- 5-10 דקות עד שהביצים מוכנות.
  • 4 להמליח את החצילים הפרוסים, להניח בצד כחצי שעה ל"הזעה" שלהם, לשטוף מעט, לסחוט מנוזלים, להניח מעט לייבוש ולטגן בשמן משני הצדדים.
  • 5 להניח מעל השקשוקה את טבעות גבינת העיזים וטבעות החצילים המטוגנים (שילוב נפלא).לקשט עם מעט פטרוזיליה (לא חובה) ולהגיש מיד. מתקבלת שקשוקה חצילים וגבינת עיזים מושלמת!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגיש עם סלט ירקות בצד ולחמניות ביתיות חמות מהתנור בתוספת טחינה גולמית המעורבבת עם מעט מים חמים (ליצירת טחינה חמימה). סוף הדרך! במקום העגבניות ורסק העגבניות - ניתן לעשות שימוש ברוטב עגבניות מוכן (מחית).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 34.2% 23% 37.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.61 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב