מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 804 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הקוסקוס במיקרוגל
- סולת חיטה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
- שמן זית - 1/3 כוס - סה"כ (80 מ"ל)
- מים - 450 מ"ל
- מרק הירקות לקוסקוס
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
- כורכום - 1/2 כפית שטוחה
- שוק עוף - 3 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (240 גרם)
- גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
- תפוחי אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
- דלעת - כוס קוביות (120 גרם)
- בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
- קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
- גרגירי חומוס - כוס (152 גרם)
- סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
- מים - 8 כוסות - סה"כ (1.92 ליטר)
- מלח - 3/4 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
קוסקוס מושלם במיקרוגל
- הכנת הקוסקוס במיקרו:
- 1 לערבב את הסולת עם המלח בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל, לעשות גומה במרכז, למזוג את שמן הזית בגומה ולחמם במיקרוגל כ- 3 דקות בעוצמה רגילה.
- 2 לפורר בעזרת המזלג, ליצוק לקערה 150 מ"ל מים פושרים מסביב לסולת (3/4 כוס חד פעמית לשתייה חמה) ושוב לחמם במיקרוגל כ- 3 דקות.
- 3 לפורר שוב בעזרת המזלג, להוסיף עוד 150 מ"ל מים פושרים ושוב למיקרוגל ל- 3 דקות.
- 4 לבצע את שלב 3 שוב בפעם האחרונה (לפורר, להוסיף מים ושוב למיקרוגל).
- 5 לפורר שוב בעזרת המזלג, להעביר את הקוסקוס למעבד מזון ולפורר היטב בפולסים קצרים ואחדים.
- הכנת המרק לקוסקוס:
- 1 לטגן את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את הכורכום ושוקי העוף (ראו מידע נוסף) ולהמשיך לטגן (לא חובה להוסיף את העוף אם לא אוהבים).
- 2 להוסיף את כל הירקות החתוכים גס וגרגירי החומוס המבושלים, להמשיך לטגן מעט ולהוסיף את המים (לפי הצורך ולפי גודל הסיר).
- 3 להוסיף את התבלינים לפי הטעם, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כשעה.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
במקום מים לסולת ניתן לעשות שימוש בציר ירקות או ציר עוף וכך לא יהיה צורך בהוספת המלח. ניתן להוסיף למרק הקוסקוס גם כף אבקת מרק עוף (ולהפחית מעט מהמלח).
ציוד נדרש: קערה למיקרוגל, סיר לבישול המרק.
במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.5% |
14.6% |
16% |
64.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב