דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 417 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הירקות והעוף
  • תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (875 גרם)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
  • שום - ראש
    שיניים שלמות
  • כרע עוף - 3 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (705 גרם)
    ראו מידע נוסף
  • הרוטב
  • שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • רוטב סויה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • דבש - 1/3 כוס - סה"כ (114 גרם)
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • שום - 3 שיניים
    כתושות
  • לזילוף מעל
  • דבש - כף (22 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף בדבש וסויה בתנור
עוף מושלם בתנור בקלי קלות
  • 1 מרתיחים את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים (אבל לא מדי), ומועכים אותם בעזרת כוס לתחתית תבנית האפייה בה עושים שימוש.
  • 2 מפזרים את הבצל, הפטריות, שיני השום השלמות וכרעי העוף.
  • 3 מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, מוזגים לתבנית ומזלפים עוד מעט דבש מעל העוף.
  • 4 מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ומכניסים לכשעה לתנור בחום של 200 מעלות. לאחר כשעה, מסירים את הכיסוי ונותנים לעוף להשחים עוד כ- 20-30 דקות נוספות.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה.

יש להשתמש בכרעי עוף רגילים (במצרכים מצוין המשקל לחלקים אכילים בלבד לשם חישוב הערך התזונתי של המתכון). שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 15.1% 31.7% 49.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב