מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 417 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הירקות והעוף
- תפוחי אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (875 גרם)
- בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
- פטריות - חבילה (210 גרם)
- שום - ראש
- כרעי עוף - 3 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (705 גרם)
- הרוטב
- שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (80 מ"ל)
- רוטב סויה - 1/3 כוס - סה"כ (80 מ"ל)
- דבש - 1/3 כוס - סה"כ (115 גרם)
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- שום - 3 שיניים
- לזילוף מעל
- דבש - כף (22 גרם)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
עוף מושלם בתנור בקלי קלות
- 1 מרתיחים את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים (אבל לא מדי), ומועכים אותם בעזרת כוס לתחתית תבנית האפייה בה עושים שימוש.
- 2 מפזרים את הבצל, הפטריות, שיני השום השלמות וכרעי העוף.
- 3 מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, מוזגים לתבנית ומזלפים עוד מעט דבש מעל העוף.
- 4 מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ומכניסים לכשעה לתנור בחום של 200 מעלות. לאחר כשעה, מסירים את הכיסוי ונותנים לעוף להשחים עוד כ- 20-30 דקות נוספות.
- 5 בתיאבון

ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה.
יש להשתמש בכרעי עוף רגילים (במצרכים מצוין המשקל לחלקים אכילים בלבד לשם חישוב הערך התזונתי של המתכון). שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4% |
15.1% |
31.7% |
49.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב