דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 737 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • חזה העוף והירקות
  • חזה עוף - 1 ק"ג
    4 חצאים של חזות עוף
  • בטטה -  יחידות בינוניות - סה"כ (783 גרם)
    2-3 יחידות
  • תפוח אדמה - 5.5 יחידות בינוניות - סה"כ (930 גרם)
    5-6 יחידות
  • שומר - 3 ראשים - סה"כ (486 גרם)
  • המרינדה
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • רוטב סויה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • רוטב צ`ילי מתוק - 1/3 כוס - סה"כ (94 מ"ל)
  • חרדל - 2 כפות - סה"כ (30 גרם)
    דיז`ון חלק או גרגירים
  • דבש - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
  • שום - כפית
    כתוש
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    פושרים
  • להניח מעל
  • רוזמרין - 3 גבעולים - סה"כ (6 גרם)
    כמה ענפים

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חזה עוף עם ירקות בתנור
ארוחה בתבנית אחת של חזה עוף וירקות
  • 1 בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מצרכי המרינדה. מניחים בה את חזות העוף (אם יש צורך נקו אותן קצת מהשומן בצדדים) ומשאירים אותן לנוח במרינדה כשעה לפחות (אם יש לכם יותר זמן זה מצוין). בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 חותכים גס את הירקות: את תפוחי האדמה לחצי ואת הבטטות והשומרים לרבעים, ומסדרים אותם בתבנית גדולה ועמוקה. מניחים מעליהם את חזות העוף, מוזגים מעל את המרינדה בצורה כזו שיכסה באופן אחיד את כל החברים שבתבנית.
  • 3 מניחים כמה ענפי רוזמרין מעל, מכסים במכסה שמתאים לתנור או אוטמים היטב בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ואופים בתנור כ- 45 דקות. מוציאים רק את העוף לצלחת, מכסים בנייר כסף ומניחים בצד. מעלים את הטמפרטורה ל- 200 מעלות טורבו, ונותנים לירקות להיצלות עוד כ- 45 דקות, ללא הכיסוי.
  • 4 מניחים את העוף שוב עם הירקות וצולים עוד כ- 5-7 דקות בלבד (לא יותר כדי שלא יתייבש). מוציאים מהתנור, בעזרת כף לוקחים מהרוטב שבתחתית התבנית ומוזגים על חזות העוף עד שהן ממש עטופות בו לגמרי. מנת חזה עוף עם ירקות בתנור הולכת נהדר עם קצת אורז לבן בצד, אבל האמת היא שאין באמת צורך.
  • 5 בתיאבון חיוך

בכל פעם שאני קונה חזה עוף, אני חושבת לעצמי "היום אני אכין ממנו משהו שונה ומיוחד", וכמעט תמיד בסוף אני מכינה את הדברים המוכרים והקבועים, וחושבת לעצמי "טוב נו, לא נורא... פעם הבאה". אז הנה הפעם הבאה הזו הגיעה! היה לי חשק לקחת ביס שיהיה בשרני, עסיסי, רך ומלא בטעמים, וכך נולד לו המתכון הזה. אגב, אם אתם לא מחובבי השומר, לפני שאתם מוותרים עליו אני ממליצה לתת לו צ`אנס נוסף. הוא פשוט מתקרמל מהרוטב החם והופך להיות מעדן. מבטיחה (: התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 14.6% 34.1% 46.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב