דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 280 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • מצות - 4 יחידות - סה"כ (120 גרם)
    שבורות לפתיתים קטנים
  • ביצה - 4 Large
  • חלב - 10 כפות - סה"כ (100 מ"ל)
    או מים
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מצה בריי לפסח
אין אחד שלא אוכל מצה בריי בפסח
  • 1 לפורר את המצות לפתיתים בעזרת הידיים לתוך קערה.
  • 2 להוסיף את הביצים, החלב (או המים), המלח והפלפל השחור, ולערבב היטב יחד עד לקבלת עיסה אחידה. להשאיר את העיסה כ- 5 דקות בקערה לריכוך המצות.
  • 3 לחמם את השמן במחבת ולטגן את המצה בריי משני הצדדים על אש בינונית עד להזהבה (המצה בריי צריכה להיות בעובי של 1 ס"מ במחבת).
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 34.5% 20.5% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב