דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מצה בריי לפסח
מצה בריי לפסח
אין אחד שלא אוכל מצה בריי בפסח

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 280 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • מצות - 4 יחידות - סה"כ (120 גרם)
    שבורות לפתיתים קטנים
  • ביצים - 4 יחידותL
  • חלב - 10 כפות - סה"כ (100 מ"ל)
    או מים
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לפורר את המצות לפתיתים בעזרת הידיים לתוך קערה.
  • 2 להוסיף את הביצים, החלב (או המים), המלח והפלפל השחור, ולערבב היטב יחד עד לקבלת עיסה אחידה. להשאיר את העיסה כ- 5 דקות בקערה לריכוך המצות.
  • 3 לחמם את השמן במחבת ולטגן את המצה בריי משני הצדדים על אש בינונית עד להזהבה (המצה בריי צריכה להיות בעובי של 1 ס"מ במחבת).
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)707252
חלבונים (גרם)25.39 9.07
פחמימות (גרם)5419
מתוכן סוכרים (גרם)2.98 1.06
שומנים (גרם)42.65 15.23
מתוכם שומן רווי (גרם)7.33 2.62
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.30.11
כולסטרול (מ"ג)510.42 182.29
נתרן (מ"ג)1,530546.44
סיבים תזונתיים (גרם)1.93 0.69
מים (גרם)103.6237.01
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)217.6877.74
ויטמין B (מ"ג)3.171.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.620.22
ויטמין B3 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B5 (מ"ג)2.080.74
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)63.9722.85
ויטמין B12 (מק"ג)1.210.43
ויטמין C (מ"ג)0.110.04
ויטמין D (מק"ג)2.791
ויטמין E (מ"ג)1.430.51
ויטמין K (מק"ג)1.230.44
סידן (מ"ג)129.1646.13
ברזל (מ"ג)2.540.91
מגנזיום (מ"ג)17.326.19
זרחן (מ"ג)270.1596.48
אבץ (מ"ג)1.760.63
אשלגן (מ"ג)194.2569.37
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.60.93
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.120.76
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.981.78
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.641.66

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 34.5% 20.5% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.55 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?