1. מערבבים היטב את כל החומרים (חוץ מהחמאה ופירורי הלחם) ומוזגים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. מפזרים חתיכות קטנות של חמאה ומפזרים פירורי לחם.
3. אופים בחום בינוני של כ- 180 מעלות עד שהפשטידה מתייצבת, כ- 30-40 דקות.
4. לפני החיתוך נותנים לה להתקרר מעט, אחרת היא מתפרקת.
5. בתיאבון
במקום פירורי הלחם והחמאה ניתן לזרות גבינה קשה מגורדת. אפשר להוסיף גם גבינה מלוחה מגורדת. לאלו שאוהבים בטטה, טעים להוסיף עם תפוחי האדמה. אם רוצים פשטידה פרווה, אפשר לוותר על הגבינה ובמקום חמאה להשתמש במרגרינה. פרוסת פשטידה וסלט ירקות טרי הם ארוחה קלה, טעימה ומשביעה.