דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 623 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
שוקי עוף ברוטב עגבניות לצד אורז מושלם
ארוחת צהריים טעימה במיוחד
  • הכנת העוף ברוטב עגבניות:
  • 1 לטגן בשמן את שוקי העוף ושיני השום השלמות עד להזהבה משני הצדדים.
  • 2 להוסיף את קוביות העגבניות ולבשל כ- 10 דקות עד שהעגבניה מתרככת.
  • 3 להוסיף את התבלינים, רסק העגבניות והמים הרותחים עד לכיסוי העוף.
  • 4 לכסות את הסיר, לבשל על אש גבוהה למשך כ- 10 דקות, להנמיך לאש בינונית ולבשל כ- 15 דקות נוספות (לערבב מדי פעם).
  • הכנת האורז והרכבת המנה:
  • 1 לערבב את האורז והמים הרותחים בסיר שניתן להכניס לאפייה בתנור, לתבל ולהוסיף את השמן.
  • 2 להכניס את הסיר לתחתית התנור על חום של 250 מעלות למשך כ- 10 דקות, לאחר מכן להעלות את המגש לאמצע התנור, להנמיך ל- 200 מעלות ולהמשיך לאפות כ- 15 דקות נוספות.
  • 3 בזמן שהאורז בתנור לטגן במחבת בשמן את הבצל והפטריות עד לשקיפות הבצל.
  • 4 לתבל במלח ובפלפל שחור, לטגן כ- 4 דקות נוספות ולהסיר מאש.
  • 5 באותה במחבת להקפיץ את השקדים השלמים למשך כ- 2 דקות.
  • 6 להגיש את האורז עם הבצל, הפטריות והשקדים מעל, לצד מנת העוף כמובן.
  • 7 בתיאבון חיוך

במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 20.4% 31.3% 45.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב