מצרכים למתכון
11 מנות/יחידות, 418 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות (תלוי בגודל המנה))
- כרעי העוף והירקות
- כרע עוף - 11 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (2.59 ק"ג)
- תפוז - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (418 גרם)
- בצל סגול - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
- גזר - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (464 גרם)
- סלק - 2 יחידות - סה"כ (240 גרם)
- שזיף מיובש - 12 יחידות - סה"כ (132 גרם)
- המרינדה
- חרדל דיז`ון עם גרגרים שלמים - 1½ כפיות - סה"כ (11 גרם)
- שום - כפית
- דבש - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
- קונפיטורת משמש - 1½ כפות - סה"כ (45 גרם)
- מלח - כפית גדושה
- פלפל שחור - כפית שטוחה
- יין אדום - 1/2 בקבוק זכוכית - סה"כ (375 מ"ל)
- רוזמרין - 3 גבעולים - סה"כ (6 גרם)
- הל - 5 תרמילים
- צפורן שלם - 5 מחטים - סה"כ (3 גרם)
- פלפל אנגלי - 5 גרגירים
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
עוף ביין אדום עם המון ירקות
- 1 בקערה גדולה מניחים את העוף, מוסיפים את החרדל, השום, הדבש, הריבה, המלח והפלפל השחור. מערבבים עד שכל העוף עטוף היטב ברוטב.
- 2 מוסיפים גם את היין האדום וענפי הרוזמרין. ההל, הציפורן והפלפל האנגלי - אם יש לכם שקית ייעודית לשים אותם בפנים זה יהיה מעולה, ואם אין לכם עשו כמוני - מרוקנים שקיק תה, שמים הכל בפנים, קושרים וזורקים פנימה). העוף צריך לשבת במרינדה הרבה זמן, אני השארתי אותו 24 שעות (במקרר כמובן) - הוא גם בכיף יכול להיות עוד יום, ואם יש לכם פחות זמן אז לילה לפחות.
- 3 בתבנית גדולה מסדרים את פרוסות התפוז, מעליהן את העוף, ואז את כל השאר: הבצלים, הגזרים, הסלקים והשזיפים המיובשים. מוזגים מעל הכל את המרינדה, מכסים ואופים בתנור (לא לשכוח להוציא את שקית התבלינים) בחום של 180 מעלות בשלב הראשון למשך כשעה ורבע מכוסה.
- 4 בשלב השני מורידים את המכסה ומשאירים לאפייה עוד כחצי שעה. בחצי שעה הזו פותחים אחרי כ- 15 דקות ומוזגים מהנוזלים על העוף והירקות.
- 5 בשלב שלישי מעלים לטורבו ואופים כ- 20 דקות אחרונות. גם בשלב הזה פותחים באמצע ומוזגים מעל הכל מהנוזלים.
- 6 זהו, קחו לכם ביס ותשתכרו לכם בכיף גם מכמות היין וגם מכמה שזה טעים!
- 7 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את גרגירי הפלפל האנגלי. במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.7% |
12.1% |
60% |
24.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב