דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 131 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפה פילו במילוי פטריות וגבינות
מאפה חלבי מושלם מבצק פילו
  • 1 קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת בשמן הזית עד להזהבה.
  • 2 פורסים את הפטריות, מוסיפים לבצל ומטגנים עוד כ- 2-3 דקות. מוסיפים את השום, המלח, הפלפל השחור והמוסקט, מערבבים עוד כ- 1-2 דקות, מכבים את האש ומצננים (אנחנו רוצים שהפטריות תישארנה בשרניות ולא תצטמצמנה מדי).
  • 3 בקערה מערבבים את הביצים, הקמח, השמנת החמוצה וכל הגבינות. מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות המטוגנת, ומערבבים היטב.
  • 4 משמנים תבנית 20x30 בשמן זית, מניחים דף פילו, משמנים אותו, מניחים מעליו עוד דף וחוזרים שוב על הפעולה (5 דפים סה"כ בחלק התחתון), את האחרון אין צורך לשמן).
  • 5 מוסיפים מעל דפי הפילו את תערובת המילוי ומסדרים מעט כך שתתפזר באופן אחיד בכל התבנית. מניחים מעל דף פילו ומשמנים שוב (4 דפים סה"כ בחלק העליון).
  • 6 מקפלים פנימה את הקצוות שנותרו (אפשר בשלב הזה ליצור שוליים טיפה בולטים יותר עם עוד כמה דפי פילו (2-3 דפים) שמקפלים ומצמידים לדפנות). על החלק הבא לא חשבתי מראש אבל ממליצה לכם לעשות אותו: תפרסו את המאפה לריבועים בגודלשאתם רוצים, כשהוא מוכן זה קצת יותר קשה לחתוך אותו.
  • 7 מברישים את כל החלק העליון בשמן זית, ואופים כ- 40 דקות בחום של 180 מעלות עד שהמאפה מקבל צבע זהוב יפהפה כזה.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 20x30.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 22.1% 22.3% 53.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב