דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת סילאן, טחינה ותמרים
עוגה שהיא עונג מוחלט
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 בקערת המיקסר להקציף את הביצים עם הסוכר הלבן והחום. לאחר שהקצף תפוח להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף לקערה לפי הסדר הבא את המים, השמן, הטחינה והסילאן.
  • 3 להוסיף את התמרים, הקינמון ולבסוף את הקמח התופח, ולערבל עד לאיחוד.
  • 4 למזוג את תערובת העוגה אל תבנית מרופדת ומשומנת בנייר אפייה (אני אפיתי באחת גדולה, אפשר גם ב- 2 אינגליש קייק רגילות). בשלב זה ניתן לפזר מעל אגוזי מלך קצוצים גס.
  • 5 לאפות את העוגה בתנור למשך כ- 30-40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (תלוי בסוג התנור). זהירות - סכנת התמכרות!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם בלון הקצפה, תבנית לעוגה (אחת גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 22.5% 9.6% 66.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב